Περιφέρεια Κρήτης: Δημιουργικό «ταξίδι» πρόληψης της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία

Βριλήσσια: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών
14 Δεκεμβρίου 2022
Πράσινο Ταμείο: Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων από τους δήμους για απαλλοτριώσεις
14 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Περιφέρεια Κρήτης: Δημιουργικό «ταξίδι» πρόληψης της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία

Στην Κρήτη, πάνω από 1500 παιδιά έχουν εξεταστεί από τον οδοντίατρο της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, της Περιφέρειας, η οποία συνεχίζει δημιουργικά το «ταξίδι» πρόληψης στα Δημοτικά Σχολεία. Παράλληλα, αντίστοιχος αριθμός μαθητών έχουν παρακολουθήσει βιωματική ενημέρωση σε θεατρικό για την αξία της πρόληψης.

«H διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, υπεύθυνος για τις Κινητές Μονάδες Πρόληψης της Περιφέρειας και τον Αθλητισμό.

Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης από τις 17 Οκτωβρίου έχει επισκεφθεί 30 σχολεία της Κρήτης και έχει εξετάσει περισσότερους από 1.500 μαθητές.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται στα σχολεία από την ηθοποιό Έφη Δράκου, ένα θεατρικό διαδραστικό δρώμενο το οποίο είναι βασισμένο στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη, με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», το οποίο διανέμεται στους μαθητές που εξετάζονται στην Μονάδα.

Η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης θα συνεχίσει τις επισκέψεις της στα σχολεία έως και 20 Δεκεμβρίου ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2023, συνεχίζει ξεκινώντας από το Δημοτικό Σχολείο Πισκοκέφαλου Σητείας, Λασιθίου.