Περιφέρεια Κρήτης: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, η πιο σύγχρονη πολιτιστική υποδομή της Κρήτης

Περιφέρεια Αττικής: Καμπάνια ενημέρωσης στις λαϊκές αγορές για την ανακύκλωση
26 Απριλίου 2022
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για την Καταστροφή στο Τσερνόμπιλ
26 Απριλίου 2022
Show all

Περιφέρεια Κρήτης: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, η πιο σύγχρονη πολιτιστική υποδομή της Κρήτης

Η πιο σύγχρονη πολιτιστική υποδομή της Κρήτης, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων άνοιξε για τους κρητικούς και τους επισκέπτες των Χανίων, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του νησιού και έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιτυχημένη συνέργεια χρόνων της περιφέρειας Κρήτης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στη Χαλέπα, δίπλα στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, την Αγία Μαγδαληνή, τα Ταμπακαριά. Αφηγείται την ανθρώπινη παρουσία στα Χανιά μέσα ήδη από τα πρώτα ίχνη βάδισης προγονικών μορφών του ανθρώπου, τη μινωϊκή περίοδο, τα εκθέματα από τις αρχαίες πόλεις των Χανίων φτάνοντας μέχρι τα ευρήματα των μέχρι και σήμερα εξελισσόμενων ανασκαφών.

Η περιφέρεια Κρήτης απευθύνει «ένα τεράστιο μπράβο σε όσους προσπάθησαν σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια για να αποκτήσουν τα Χανιά και η Κρήτη ένα μουσείο αντάξιο των μεγάλων μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Ακολουθεί σε λίγες εβδομάδες και η πρώτη περιοδική έκθεση στο νέο Μουσείο, μία μεγάλη συνεργασία με κορυφαία μουσεία από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Από τα πιο ξεχωριστά εκθέματα του νέου Μουσείου ο Απόλλωνας και η Άρτεμις της Απτέρας, η επιτύμβια στήλη του Αποχωρισμού του Νείκωνα από τη Συμφέρουσα, τα τόσα άλλα αρχαία εκθέματα που μοιάζουν λες και βγήκαν από συλλογή σύγχρονης τέχνης και πολλά πολλά ακόμα.