Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατασκευή νέου κυττάρου και μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά από την ΚΕΔΕ να στηρίξει το αίτημά της για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των ΟΤΑ
23 Μαρτίου 2021
Γ. Πατούλης: “Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια να διδάσκονται ως αυτοτελές μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης”
23 Μαρτίου 2021
Show all

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατασκευή νέου κυττάρου και μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών

Την κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και την εγκατάσταση μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας για την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων χρηματοδοτεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο της «Κατασκευής της Β’ φάσης και αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΕΕΣ) του ΧΥΤ Γιαννιτσών», έχει προϋπολογισμό περίπου 7 εκ. ευρώ.
H λεκάνη της Β’ φάσης του ΧΥΤΑ θα έχει έκταση περίπου 35 στρέμματα και θα εξασφαλίζει χωρητικότητα ίση με 800.320 κυβικά μέτρα.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί το νέο κύτταρο, θα πραγματοποιηθούν έργα στεγανοποίησης της νέας λεκάνης, θα γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του χώρου, έργα συλλογής στραγγισμάτων στο νέο κύτταρο, έργα διαχείρισης βιοαερίου από το νέο κύτταρο, θα προχωρήσει η αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων και θα τοποθετηθεί μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, ώστε να μπορούν τα επεξεργασμένα στραγγίσματα να διατίθενται στον ορισμένο από την περιβαλλοντική αδειοδότηση αποδέκτη.
Στα νέα έργα υποδομής του ΧΥΤΑ περιλαμβάνεται οδοποιία, δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο πυρόσβεσης – πυροπροστασίας, φωτισμός κτλ.
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα είναι πλήρης και λειτουργικός, ενώ το υφιστάμενο κύτταρο θα πάψει να λειτουργεί σύντομα, δεδομένου ότι έχει κορεστεί.