Περ. Πελοποννήσου: Παρέμβαση Μητσοτάκη για να αποτραπεί «γαλάζιος» διχασμός

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ
6 Ιουλίου 2023
Γιώργος Ιωακειμίδης: “Η Περιφέρεια δεν είναι ούτε μπλε ούτε πράσινη ούτε κόκκινη, είναι των τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών της”
6 Ιουλίου 2023
Show all

Περ. Πελοποννήσου: Παρέμβαση Μητσοτάκη για να αποτραπεί «γαλάζιος» διχασμός

«Πυροσβεστικό» ρόλο θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να σβήσει τη «φωτιά» που έχει ανάψει με τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έντονο παρασκήνιο και το άκρως τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, οδήγησε τον πρωθυπουργό να προγραμματίσει για την Παρασκευή ραντεβού με τους πέντε αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου της διοίκησης Νίκα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Κ. Μητσοτάκης θα τους ανακοινώσει την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση την «καρατόμηση» Νίκα. Ταυτόχρονα όμως ο κ. Μητσοτάκης θα σταθμίσει και τις αντιδράσεις και θα επιδιώξει να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νίκα (διψήφιος αριθμός), ανάμεσα τους και αντιπεριφερειάρχες αρνούνται να μετακομίσουν σε ένα νέο σχήμα, με επικεφαλής τον Δ. Πτωχό. Εξάλλου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που έχει μιλήσει δημοσίως για την υποψηφιότητά του, δείχνει να επιμένει, προβάλλοντας μάλιστα παντού το έργο του αλλά και αυτό των στενών συνεργατών του! Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να κάνει στην άκρη ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τον εκλεκτό του Σαμαρά και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός ανέλαβε ενεργό ρόλο.
Σενάρια που ήθελαν τον Παναγιώτη Νίκα να τοποθετείται ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο υπουργείο, για να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται ότι «ναυαγούν», αφού ο νυν Περιφερειάρχης έχει αποφασίσει να μην υποχωρήσει.
Ο «γαλάζιος εμφύλιος» βρίσκεται προ των θυρών και η παρέμβαση Μητσοτάκη, ίσως να είναι η τελευταία «ελπίδα» της ΝΔ, για να μην βρεθεί με ισχυρό ψηφοδέλτιο του «αντάρτη» Νίκα, απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του Πτωχού.
Σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος διχασμού για το κυβερνών κόμμα είναι ορατός. Μια εξέλιξη που θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση του Π. Τατούλη, ο οποίος δείχνει να λαμβάνει (εκτός όλων των άλλων) και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία για τη ΝΔ θεωρείται «άπαρτο» κάστρο, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου.