Πινακίδες με γραφή Braille στα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς

Πρεμιέρα στην παραλία του Μπάτη κάνουν την 1η Σεπτεμβρίου τα «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022»
25 Αυγούστου 2022
Φεστιβάλ πόλης Δήμου Αγίου Δημητρίου «Φθινοπωρινές Γιορτές» – μήνας μουσικής, θεάτρου και χορού
25 Αυγούστου 2022
Show all

Πινακίδες με γραφή Braille στα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς

Ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille, τοποθετήθηκαν στα κτίρια του Δήμου Καλαμαριάς, έξω από κάθε γραφείο, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών με προβλήματα όρασης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, για την πρωτοβουλία, «Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες ώστε να συμβάλλουμε στην διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης. Ουσιαστικά το όραμά μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Να μπορούν και οι ίδιοι να είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, γιατί η έλλειψη όρασης δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όρια στην εξέλιξη ενός ανθρώπου».

“Ο Δήμος Καλαμαριάς, συναισθανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές του Δήμου, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους”, καταλήγει, υπενθυμίζοντας ότι έχει εγκαταστήσει συστήματα ηχητικών διατάξεων φωτεινών σηματοδοτών, ράμπες σε πεζοδρόμια και wc στα σχολεία, ενώ θα προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία του sensory park, με σκοπό την πληρέστερη και ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό.