Πιστός στις δεσμεύσεις του Συμφώνου των Δημάρχων ο Δήμος Ιλίου

“BODY CHORDS ensemble” στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου
3 Οκτωβρίου 2019
Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή σε όσους μολύνουν το περιβάλλον κι επιβαρύνουν τις ζωές μας
3 Οκτωβρίου 2019
Show all

Πιστός στις δεσμεύσεις του Συμφώνου των Δημάρχων ο Δήμος Ιλίου

Τη δέσμευσή του για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μέσω συμμετοχής σε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, επαναβεβαίωσε ο Δήμος Ιλίου.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή – που έχει ήδη υπογράψει το Σύμφωνο με τους στόχους για το 2020 και για το 2030 – εξέφρασε εκ νέου τη θέλησή της να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030, μέσω βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και να αυξήσει την ανθεκτικότητα με την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενεργειακή μετάβαση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος Ιλίου έχει υλοποιήσει πλήθος συνεργασιών και δράσεων, όπως: ένταξη έργων στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έργο GREEN TWINNING, με την υποστήριξη του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (INTELLIGENT ENERGY EUROPE), συνεργασία με Δήμους άλλων χωρών για εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας, παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα κεντρικών λεωφόρων και κλειστών γυμναστηρίων, ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του δημοτικού οδοφωτισμού με την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.247.941,30 ευρώ, που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε λιγότερο από 8 μήνες κ.ά.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Το Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί κάτι περισσότερο από μια υπογραφή σε ένα επίσημο έγγραφο. Είναι το κοινό μας όραμα απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας, η κινητήρια δύναμη για τη δρομολόγηση μακροπρόθεσμων μέτρων που προσφέρουν περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά σταθερό περιβάλλον στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Είναι η συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας».