Πλατεία Ομονοίας: Ολικό lifting στην εμβληματική πλατεία της Αθήνας (φωτο)

Αναβρασμός για τον ΧΥΤΑ στη Φυλή
7 Φεβρουαρίου 2020
Μητσοτάκης – ΚΕΔΕ: Συζητά για ΕΣΠΑ και στους δήμους
10 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Πλατεία Ομονοίας: Ολικό lifting στην εμβληματική πλατεία της Αθήνας (φωτο)

Ολικό lifting έχει ξεκινήσει στην πλατεία Ομονοίας όπου τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων μετά από έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ξεκίνησαν τις εργασίες στη διάσημη πλατεία της Αθήνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.
Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες που ως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες. Η ανάπλαση της πλατείας θα περιλαμβάνει επίσης, το διάσημο συντριβάνι μέσα αλλά και γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες οπαδοί για να γιορτάσουν ευρωπαικές επιτυχίες, αλλά και ψηφοφόροι για να ακούσουν τους ηγέτες τους να μιλούν. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και φυσικά θα έχει πράσινο όπου τεχνικά μπορεί εύκολα να υποστηριχτεί.
Οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει είναι μικρής κλίμακας αλλά πολύ σημαντικές για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της κεντρικής πλατείας της Αθήνας. Ήδη έχει τοποθετηθεί γκαζόν, ενώ στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι με την ανακατασκευή της πλατείας να σηματοδοτηθεί η αρχή της ανάταξης του κέντρου για μια καινούργια Ομόνοια καθαρή , ασφαλής ώστε να γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων.