Πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων λειτουργεί στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκινά στο Δ. Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού
18 Φεβρουαρίου 2021
Θετικές οι εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο
18 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων λειτουργεί στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα ζεστό σπίτι για τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στους δρόμους της πόλης επιδιώκει να βρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, οργανώνοντας για τον σκοπό αυτό ειδική πλατφόρμα.

Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στον σύνδεσμο thessaloniki.gr/adoptions.

Στον διαδικτυακό τόπο έχει ήδη γίνει η καταχώρηση των πρώτων αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία. Σε πρώτη φάση το ζώο θα δίνεται για φιλοξενία δύο εβδομάδων, ώστε να υπάρχει περίοδος προσαρμογής τόσο για το ίδιο όσο και για τον κηδεμόνα και μόνον μετά από τη διαδικασία αυτή αλλά κι έπειτα από τον αναγκαίο έλεγχο θα ολοκληρώνεται η υιοθεσία.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις φιλοζωικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί του σε αυτό το εγχείρημα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα όλες οι βασικές πληροφορίες για τα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα, ενώ μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους τόσο για την αρχική φιλοξενία όσο και για την υιοθεσία.