Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς – Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία

Ιωάννινα: Ανάδοχος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων – Δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια
5 Σεπτεμβρίου 2023
Νέα ψηφιακή υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών στον Δήμο Εορδαίας
5 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς – Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς – Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία στα παράλια του Δήμου Αγιάς της Λάρισας, όπου υπάρχει υπερχείλιση των ρεμάτων, με τα προβλήματα να αυξάνονται όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση. Κάποια σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το καιρικό φαινόμενο.

Κλείσιμο σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσηςλόγω της συνέχισης των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά και αύριο όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αγιάς.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας απευθυνόμενος στους πολίτες της περιοχής του αναφέρει τα εξής:
“Η περιοχή μας για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταιγίδα Daniel που πλήττει προς το παρόν ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις παραλιακές περιοχές. Ο όγκος της βροχής είναι για μια ακόμα φορά τεράστιος.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Αγιάς, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είναι σε επιφυλακή και παρεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Δήμος Αγιάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την άμεση ανταπόκρισή του και την συνδρομή του στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επειδή ωστόσο οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν εξέλιξη των φαινομένων με την ίδια ένταση για το επόμενο 24ωρο, απευθύνω έκκληση σε όλους του πολίτες του Δήμου Αγιάς, στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην εκτεθούν στον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων. Για οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνουν οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6947615841, 6947610090, 6944799785″.