ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ασφαλιστικά μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών κατά της απεργίας στις ΥΔΟΜ

Πράσινο Κίνημα: Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι
25 Ιανουαρίου 2023
Διετή παράταση των συμβάσεων των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ ζητά η ΚΕΔΕ
25 Ιανουαρίου 2023
Show all

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ασφαλιστικά μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών κατά της απεργίας στις ΥΔΟΜ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο υπουργός Εσωτερικών «ζητά όχι μόνο να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των τριών (3) Ομοσπονδιών, αλλά και 100.000 ευρώ από κάθε Ομοσπονδία σε περίπτωση που στο μέλλον ξανακηρυχθεί απεργία με τα ίδια αιτήματα».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «μετά από δώδεκα (12) χρόνια αναβλητικότητας, αναποφασιστικότητας και αδιαφορίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά και δεν επιθυμεί να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) όλης της χώρας. Προβλήματα που ουδείς αρνείται πως υπάρχουν, αλλά και ουδείς ασχολείται να λύσει.

Είναι τραγικό ότι, ακόμη και η τελευταία παράταση Διοικητικής Υποστήριξης των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο, καμιά προοπτική για το πως η συνεχιζόμενη εδώ και δώδεκα (12) χρόνια δυσλειτουργία και απαξίωση θα σταματήσει».

Σημειώνει ακόμη ότι «ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης κι η κυβέρνηση καταβάλλουν γενικευμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων λειτουργιών και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διαχρονική απαξίωση των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) όλης της χώρας» και συμπληρώνει:

Ο αυταρχισμός και οι διώξεις ουδέποτε έδωσαν διέξοδο στα προβλήματα, ούτε έκαμψαν την θέληση των εργαζομένων. Η προσπάθεια δικαστικής τρομοκράτησης και διώξεων αναδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να δώσει λύσεις. Είναι απολύτως υπεύθυνοι για την σχεδόν 12ετή ταλαιπωρία εργαζομένων και πολιτών. Και η αδιαφορία τους είναι προκλητική και εξοργιστική».