ΠΟΕ – ΟΤΑ για Φωτιές: Οι εργαζόμενοι των δήμων δίνουν τη «μάχη» με τα λιγοστά μέσα πυροπροστασίας που διαθέτουν

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
19 Ιουλίου 2023
Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι πυρκαγιές
19 Ιουλίου 2023
Show all

ΠΟΕ – ΟΤΑ για Φωτιές: Οι εργαζόμενοι των δήμων δίνουν τη «μάχη» με τα λιγοστά μέσα πυροπροστασίας που διαθέτουν

Τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές μέρες, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα, που είτε συνεχίζουν και μαίνονται, όπως στο Λουτράκι, τα Δερβενοχώρια και τη Μάνδρα, είτε κατασβήστηκαν, όπως στην Ανατολική Αττική, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράσταση της στους πολίτες που δοκιμάζονται, αλλά και τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τις ευχαριστίες της στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνέδραμαν και συνδράμουν στο τιτάνιο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, και αφού καταγγέλλει ότι αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι των δήμων, τη δίνουν με τα λιγοστά μέσα πυροπροστασίας που διαθέτουν, στηλιτεύει την ιδιωτική πρωτοβουλία που όπως σημειώνει «είναι… απούσα».

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνει:
Οι εργαζόμενοι των Δήμων, εντός των οποίων ή πλησίον αυτών που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, από την πρώτη στιγμή, με αυταπάρνηση και υψηλό το αίσθημα της προσφοράς στο συνάνθρωπο τους, όπως και της προστασίας των δασών μας, δίνουν τη δική τους «μάχη» πλάι στις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες και να σβήσουν τις φωτιές. Το κάνουν με τα λιγοστά μέσα πυροπροστασίας που διαθέτουν, και πολλές φορές με κίνδυνο τις ζωές τους, αλλά με γνώμονα πώς κανείς πολίτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θέλει να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τα όποια μέσα διαθέτουν και από όποιο πόστο, προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους για να προστατεύσουν τους πολίτες και να σώσουν περιουσίες. Θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως τόσα χρόνια πράττουν με ανιδιοτέλεια και πιστεύω, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών. Γιατί σε τέτοιες κρίσιμες για τη χώρα καταστάσεις η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι… απούσα.