ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μόνιμες θέσεις εργασίας και δομές στα Κ.Δ.Α.Π.

Νέα Διοίκηση στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης
10 Φεβρουαρίου 2020
Πράσινο Κίνημα: Και οι σεισμολόγοι επιβεβαιώνουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στις Σκουριές
11 Φεβρουαρίου 2020
Show all

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μόνιμες θέσεις εργασίας και δομές στα Κ.Δ.Α.Π.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στα αιτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και παιδιών/ατόμων με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) των Δήμων (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.).

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά να υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας και δομές στα ΚΔΑΠ και σημειώνει:

Βασικό αίτημα του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. είναι, η μόνιμη θεσμοθέτηση των Δομών απευθείας στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με σταθερή κρατική χρηματοδότηση και τακτοποίηση του προσωπικού που καλύπτει τόσα χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, μέσω των οποίων θα επιτευχθεί και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Ένα αίτημα του οποίου η ικανοποίηση είναι επιβεβλημένη, καθώς το υπάρχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2020 και οι πληροφορίες θέλουν την απένταξη των Κ.Δ.Α.Π. και των Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. από τη χρηματοδότηση ή στην καλύτερη περίπτωση, τη δραματική μείωση αυτής με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας Δομών και Προγραμμάτων που προσφέρουν Κοινωνικές υπηρεσίες και Κοινωνικό έργο και στηρίζει απόλυτα το αίτημα του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. να υπάρξουν μόνιμες δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. στους Δήμους, με σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό.