ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Πράσινο Κίνημα: Θεσμική συνάντηση στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης
27 Ιανουαρίου 2023
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»
27 Ιανουαρίου 2023
Show all

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε βάρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εργαζομένων από συγκεκριμένα καθήκοντα, που συνδέονται με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ.).

Σημειώνεται ότι οι τρεις ομοσπονδίες έχουν προβεί στην προκήρυξη της απεργίας-αποχής διαμαρτυρόμενες για την συνεχιζόμενη απαξίωση των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), οι οποίες επί δώδεκα έτη παραμένουν υποστελεχωμένες και υποβαθμισμένες και ζητώντας να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην χρονίζουσα κατάσταση, που ταλαιπωρεί εργαζόμενους και δημότες.

«Με την απόφαση αυτή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ< καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αντί να καταφύγει στον διάλογο και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, αφού κώφευσε επί σειρά ετών, εθελοτυφλώντας μπροστά στα προβλήματα, επέλεξε τον δρόμο της προσφυγής στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, μίλησε, με καθαρή φωνή, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε αυτούς, που αντί να μεριμνούν για την βελτίωση της κατάστασης, προτιμούν να στρέφονται κατά των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και δυνατοί, διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα μας και δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποχωρούμε. Οι υπηρεσίες των Δήμων είναι το σπίτι μας είναι ο χώρος δουλειάς μας και θα τις υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το συμφέρον των εργαζομένων και των δημοτών, που απευθύνονται σε αυτές».