ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΡΙΞΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Η περιφερεια έχει εκχωρηθεί στον Σαμαρά και κάνει κουμάντο σε όλα…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ: Άκομψη η ανακοίνωση της ΝΔ για Μπακογιάννη…
17 Ιουλίου 2023
ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ – ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ: Δύσκολο 24ωρο στην Ελλάδα. Συνεχής ενημέρωση…
17 Ιουλίου 2023
Show all

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΡΙΞΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Η περιφερεια έχει εκχωρηθεί στον Σαμαρά και κάνει κουμάντο σε όλα…

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά – Δέχθηκα συκοφαντία, ίντριγκα, διαβολή, άρνηση από το σύστημα – Παρακοιμώμενος του Σαμαρά και ουδέποτε εκλεγμένος ο Δημήτρης Πτωχός – Η Πολιτική Άνοιξη λειτουργεί σε υβριδική μορφή στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Ας μην ξεχνάμε το 1993 και 1996»

Πολιτικές Βόμβες έριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι δεν θα τον στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Π. Νίκας αποκάλυψε ότι πριν από ένα χρόνο επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και ζήτησε να μην είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

«Γιατί έκανα αυτή την κίνηση; Γιατί από την αρχή που ήρθα εδώ υπέστην σοβαρή πίεση από το “σύστημα Σαμαρά”. Από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εχθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα ΜΜΕ που το υπηρετούν. Είπα, “φεύγω, ησυχάστε”, αλλά πίσω υπήρχε μια παράταξη», είπε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα Σαμαρά ελέγχει τα πάντα

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στο σύστημα Σαμαρά το οποίο του άσκησε αφόρητη πίεση για το ποιοι θα τοποθετηθούν αντιπεριφερειάρχες. Σημείωσε μάλιστα ότι σε σημαντικά έργα δέχθηκε μεγάλες πιέσεις, όπως το φυσικό αέριο, όπου αυτός επέλεξε το δημόσιο συμφέρον, την ανάδειξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε κέντρο αναφοράς, κ.α. «Δέχθηκα μεγάλη πίεση σε συνάντηση στην Κηφισιά. Τους είπα «φεύγω, ησυχάστε… αλλά τίποτα… Μάθαινα στη συνέχεια ανεπίσημα για επιλογή του Βλάση (τον τιμώ τον βουλευτή). Εξελισσόταν ένας μηχανισμός φθοράς και διάλυσης της παράταξης. Διάβαζα πολλά ώσπου ξαφνικά κάποιος «τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα» και φάνηκε ο λαγός… Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από τον Τατούλη και την αντιπολίτευση…» κι εννοεί ότι την δέχθηκε από το σύστημα Σαμαρά.

«Το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο (σ.σ. τον Δ. Πτωχό). Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη ΝΔ, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω», συνέχισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ εδώ», ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Έχουμε υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης. Θέλεις να γίνεις διοικητής σε Νοσοκομείο, να πάρεις κάποια δημόσια θέση, θέλεις να γίνεις δήμαρχος, πρέπει να λες ευχαριστώ και να πάρεις την έγκριση του συστήματος». «Αν θες ρουσφέτια» πρέπει να υποταχθείς στο σύστημα, είπε ο Παναγιώτης Νίκας.

Αναφέρθηκε σε ισορροπίες που αυτός δεν τήρησε, που δεν γνωρίζει αλλά σημείωσε με νόημα. «Οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται τι έγινε πριν από 30 χρόνια, το 1993 αλλά και το 1996».