ΠΟΠ-ΟΤΑ: “Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με αστείες αυξήσεις”

Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τους προέδρους των Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης
24 Ιουλίου 2023
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης των αξιολογητών των Γεωπάρκων UNESCO του Ψηλορείτη και της Σητείας
24 Ιουλίου 2023
Show all

ΠΟΠ-ΟΤΑ: “Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με αστείες αυξήσεις”

Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο που ανοίγει το δρόμο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 74 έτη, ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΠ-ΟΤΑ, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά:
“Η Κυβέρνηση με Νόμο που φέρνει στην Βουλή (Ενίσχυση του Εισοδήματος των Μισθωτών, των Νέων, της Οικογένειας και της Εργασίας – Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις). Εμπαίζει τους Εργαζόμενους του Δημοσίου με αστείες αυξήσεις μετά από 14 (δέκα τέσσερα) χρόνια μειώσεων και με πληθωρισμό που κατατρώει τα Εισοδήματά μας και ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς αυξάνει τα όρια ηλικίας Συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ σε συνεδρίασή της αποφάσισε να καταγγείλει την Κυβέρνηση για το παραπάνω Νομοσχέδιο και ζητά άμεσα την απόσυρση της διάταξης για την αύξηση του ορίου ηλικίας, ζητά καθαρό Μισθολόγιο με αυξήσεις που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των Εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την κάλυψη των αναγκών με Μόνιμο Προσωπικό.”