Πράξεις ύψους 5,9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας
4 Μαρτίου 2024
Το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ και η πρώτη κόντρα Κυρίζογλου – Δούκα
4 Μαρτίου 2024
Show all

Πράξεις ύψους 5,9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Πράξεις ύψους 5,9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 των ακόλουθων Πράξεων :

ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΏΝ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟΎΣ, ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΓΙΑΛΈΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΌ ΚΤΊΡΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΊΟΥ
Τελικός Δικαιούχος : ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Προϋπολογισμός Πράξης : 2.261.200,00 €

Το σχολικό συγκρότημα του Κοργιαλένειου κτιρίου αποτελείται από τέσσερα κτίρια δύο και τριών ορόφων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σήμερα, λόγω της σεισμικής καταπόνησης και των προβλημάτων στη κτιριακή υποδομή το κτίριο δεν χρησιμοποιείται. Μετά τις επισκευές και την ενίσχυση το κτίριο θα στεγάσει το Ειδικό και Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου και το ΕΚΦΕ. Πρόκειται να γίνουν στατικές ενισχύσεις στο φέροντα οργανισμό και επισκευές που προκλήθηκαν από τη φθορά του χρόνου σε διάφορες θέσεις των κτιρίων με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας και την περαιτέρω προστασία αυτών.

ΑΝΈΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΓΑΣΤΟΥΡΊΟΥ ΚΈΡΚΥΡΑΣ
Τελικός Δικαιούχος : ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Προϋπολογισμός Πράξης : 2.301.687,00 €

Το Δημοτικό σχολείο Γαστουρίου Της Δημοτικής Ενότητας Αχίλλειων του Δήμου Κέρκυρας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Γαστουρίου, σε υπερυψωμένο οικόπεδο σε σχέση με την οδό προσπέλασης του ( Εθνική οδός Γύρου Αχιλλείου ) και έχει επιφάνεια 2.497,10 μ2.

Το έργο αφορά την καθαίρεση του παλαιού υπάρχοντος σχολείου, το οποίο βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό οικισμό Γαστουρίου, είναι κατασκευασμένο το 1975 με τις παλαιές μεθόδους λειτουργίας σχολείων και την ανέγερση στον ίδιο χώρο, νέου Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με τις σημερινές προδιαγραφές οικοδόμησης, τον νέο αντισεισμικό κανονισμό του 2000 και τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου σχολείου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΠΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ ΥΓΕΊΑΣ (ΤΟΜΥ) 6ης ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ (ΣΥΝΈΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ)
Τελικός Δικαιούχος : ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ -6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προϋπολογισμός Πράξης : 855.540,00 € (εκ των οποίων το ποσό των 359.326,80 € αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη)

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφορά στη συνέχιση της συγχρηματοδότησης της λειτουργίας των 2 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από το Ε.Π. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020, και οι οποίες εντάσσονται στο Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021 -2027.

Στο πλαίσιο της πράξης ενισχύεται η συνέχιση της λειτουργίας 1ης ΤΟΜΥ Ζακύνθου μέχρι 31/12/2024 και 1ης ΤΟΜΥ Κέρκυρας μέχρι 31/12/2025, με σκοπό την καθολική, προσβάσιμη και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας με έμφαση στην πρόληψη και διατήρηση της καλής υγείας των ατόμων και της κοινότητας.