«Πράσινα» ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Συνεχίζεται για 12 μήνες το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο δημόσιο
30 Δεκεμβρίου 2020
Καλλιθέα: Πρόγραμμα τηλεϊατρικής- εξυπηρέτηση δημοτών online μέσω virtual κλινικής
30 Δεκεμβρίου 2020
Show all

«Πράσινα» ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Την «πράσινη» τεχνολογία που προστατεύει το περιβάλλον αξιοποιεί ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, προσφέροντας στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες την εμπειρία περιηγήσεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος CLEAN ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στις αρχές του 2021 πρόκειται να αγοράσει ηλεκτροκίνητα ποδήλατα με παράλληλη δημιουργία- εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στον δήμο. Θα προσφέρεται έτσι μια μοναδική εμπειρία στους πολίτες που θα απολαμβάνουν με «πράσινα» ποδήλατα το φυσικό κάλος και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και με την στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εγκρίθηκε πόσο 80.000 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης τους, έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

«Στόχος μας είναι μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα CLEAN, ένας οικολογικά και ενεργειακά καθαρός δήμος. Ο χρήστης με ηλεκτροκίνητα «πράσινα» ποδήλατα θα απολαμβάνει στο μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμο της Ευρώπης, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του δήμου μας. Παράλληλα, εντός του 2021 θα αξιοποιήσουμε κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο για την ολοκλήρωση του «πράσινου» ποδηλατοδρόμου στο δήμος μας», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών με οικολογικό πρόσημο γίνεται στο πλαίσιο πολιτικών της δημοτικής Αρχής για χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την προβολή και προώθηση του αγροτουριστικού προϊόντος της περιοχής δίνοντας στους πολίτες, στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την παραμονή-περιήγηση τους στις περιοχές του δήμου Οροπεδίου.