Πράσινο Κίνημα: Η ανθρωπότητα να μην επιτρέψει κανένα άλλο έγκλημα εναντίον της

Πράσινο Κίνημα: Θεσμοθετήστε Κλιματικό Νόμο «εχθές»
17 Ιουλίου 2021
Μ. Βορίδης: Ο εργαζόμενος σε αναστολή ή θα επιστρέψει εμβολιασμένος ή θα βρει άλλη δουλειά
19 Ιουλίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα: Η ανθρωπότητα να μην επιτρέψει κανένα άλλο έγκλημα εναντίον της

Το Πράσινο Κίνημα , πολιτικός φορέας της κοινωνικής οικολογίας τιμά την 23η επέτειο της Παγκόσμιας ημέρας Διεθνούς Δικαιοσύνης , με την υιοθέτηση της Σύμβασης της Ρώμης στις 17 Ιουλίου 1998 και την σύσταση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη
Μέχρι τότε, τα εγκλημάτα κατά της ανθρωπότητας επιλαμβάνονταν τα λεγόμενα ad hoc δικαστήρια όπως της Νυρεμβέργης και του Τόκιο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, της Χάγης για τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Τανζανίας για τη γενοκτονία στη Ρουάντα.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, για να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες των πλέον σοβαρών εγκλημάτων θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης και λογοδοτούν.
Η Διεθνής κοινότητα ή ΕΕ και τα κράτη μέλη της οφείλουν να στηρίζουν πλήρως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την ενίσχυση ενός συστήματος διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης , προσηλωμένο στην αποτροπή της διάπραξης εγκλημάτων, την καταπολέμηση της ατιμωρησίας και τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των θυμάτων.
Οι φρικαλεότητες του παρελθόντος, κομμάτι της συλλογικής ανθρώπινης μνήμης , ας μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε μελλοντικές συγκρούσεις και γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η δέσμευση των κρατών στις Αρχές της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου εγγυάται την λογοδοσία και την τιμωρία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας
Τέλος ελπίζουμε οι μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το Διεθνές Δικαστήριο να μην ξεπεράσουν σε φρικαλεότητα αυτές των προηγούμενων είκοσι τριών χρόνων από τη σύστασή του.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη