Πράσινο Κίνημα: Η Ελληνική Γλώσσα διαμόρφωσε τον Πανανθρώπινο Πολιτισμό

Δήμαρχος έκανε guest στο Survivor
9 Φεβρουαρίου 2023
Πράσινο Κίνημα: Ημέρα ντροπής για την Δικαιοσύνη η απόφαση υπέρ των εκπροσώπων των funds – Προς πλειστηριασμό 720.000 ακίνητα
10 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Πράσινο Κίνημα: Η Ελληνική Γλώσσα διαμόρφωσε τον Πανανθρώπινο Πολιτισμό

Η ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα δε θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο εκτός από Παγκόσμια
Πράσινο Κίνημα: Η Ελληνική Γλώσσα διαμόρφωσε τον Πανανθρώπινο Πολιτισμό

Το Πράσινο Κίνημα τιμά τη σημερινή ημέρα μνήμης για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, η οποία έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Οι δράσεις και εκδηλώσεις που συνοδεύουν τον εορτασμό στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούτου και της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, καθώς και του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε ανά τους αιώνες μέσω της οικουμενικής συνεισφοράς της στον ευρωπαϊκό και ευρύτερα τον παγκόσμιο πολιτισμό.
Για το Πράσινο Κίνημα επίσης είναι μία ημέρα κατά την οποία η σκέψη και η ευγνωμοσύνη μας στρέφεται στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, που μαθαίνουν κάθε πολίτη του κόσμου την πρωτότυπη αποτύπωση σκέψεων, συναισθημάτων, επιστημονικών όρων, πολιτισμικών έργων, ανθρωπιστικών εννοιών και πολιτειακών αξιών και αρχών μέσα από μια γλώσσα που υπογράφει την κοινή καταγωγή, πορεία, συνέχεια και εξέλιξη των μελών της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας έγκειται στη συνέχεια, στην ιστορία, στη ζωντάνια, στον πλούτο της. Ως σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της γλώσσας μας και να μεριμνούμε για τη διάδοση και την άρτια μετάδοσή της στις επόμενες γενιές. Η ελληνική γλώσσα είναι ο πρεσβευτής της εθνικής μας ταυτότητας και υπερηφάνειας, η ζωντανή σύνδεσή μας με το παρελθόν και το μέλλον μας που πρέπει να τιμούμε σε καθημερινή βάση.
Η ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα δε θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο εκτός από Παγκόσμια.”

«Η ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της … η αναμάγευση του κόσμου»
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, το υπουργείο Εξωτερικών δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο διατρέχει την ελληνική ποιητική δημιουργία, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από στίχους μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ανθολογείται με λιτότητα και ευαισθησία το πανανθρώπινο μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής ψυχής ως γενεσιουργός δύναμη και ανεξάντλητος τροφοδότης του σύγχρονου πολιτισμού. Στο βίντεο με θέμα «Η ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της … η αναμάγευση του κόσμου», νέοι και νέες από 23 χώρες ανά τον κόσμο που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα μάς «ταξιδεύουν» σε τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης.
Αξίζει να το παρακολουθήσετε:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green για τη ζωή μας