Πράσινο Κίνημα: Η ομολογία του Πρωθυπουργού δικαίωσε τις θέσεις μας για το νερό

Ι. Καρβέλη: Προτεραιότητα στο Πράσινο Κίνημα η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, πόσο μάλλον των παιδιών
8 Απριλίου 2023
Πράσινο Κίνημα: Στήνουν εργοτάξια μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα
10 Απριλίου 2023
Show all

Πράσινο Κίνημα: Η ομολογία του Πρωθυπουργού δικαίωσε τις θέσεις μας για το νερό

Πράσινο Κίνημα: Η ομολογία του Πρωθυπουργού δικαίωσε τις θέσεις μας για το νερό

Επιβεβαίωσε, ουσιαστικά τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος, με όσα είπε στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου, όμως αυτό θα συμβεί… μετά τις εκλογές δηλώνοντας κατά λέξη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.»

Βέβαια, πρόκειται για μία δήλωση – ομολογία που ενώ δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος, το οποίο έγκαιρα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του νερού με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Μόνο λίγες ημέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωσή του κόμματος που περιέγραφε πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένωσε τα τρία νομοσχέδια, που είχε θέσει το τελευταίο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, σε ένα, παρουσιάζοντας ένα κείμενο που βρίθει φωτογραφικών διατάξεων για όλα τα πεδία που διατρέχουν το Υπουργείο Ενέργειας.

Την ίδια στιγμή έγινε μία μεγαλειώδης από κάθε πλευρά συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία έλαβε μαζικά μέρος το Πράσινο Κίνημα και προφανώς τίποτα όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι ακύρωσε με τροπολογία τις αποφάσεις του ΣτΕ, μια άνευ προηγουμένου δημοκρατική εκτροπή που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών. Επιπλέον, τη μέρα που όλη η χώρα παρακολουθούσε με θλίψη και οργή όσα συνέβησαν στα Τέμπη, εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την υπαγωγή των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει γίνει με το ρεύμα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος, Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση: «Το Πράσινο Κίνημα παρακολούθησε την συνέντευξη – ομολογία του Πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού. Φυσικά, ποιος μπορεί να πιστέψει αυτές τις δεσμεύσεις όταν γίνονται προεκλογικά.

Στο Πράσινο Κίνημα στηρίξαμε από την αρχή τις κινητοποιήσεις που ήταν τόσο μαζικές που αποδεικνύεται πως έβαλαν σε σκέψεις τους κυβερνώντες. Βέβαια, όπως ήδη έχουμε τονίσει, η ΝΔ όχι μόνο συνεχίζει τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ΚΙΝΑΛ, για το περιβάλλον, αλλά δρομολογούν και συνεχώς νέες. Κάποιοι, δεν έχουν καταλάβει ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και επηρεάζει τις ζωές μας. Στο βωμό του κέρδους, δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν θα παραπεμφθεί η χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο. Το νερό είναι κοινό αγαθό και δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας