Πράσινο Κίνημα: Θεσμική εκτροπή ο αποκλεισμός του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου από την κυβέρνηση

Πράσινο Κίνημα: Η κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει εμπόδια στις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις
26 Φεβρουαρίου 2020
Άφησε την τελευταία του πνοή ο Δ. Τζίτζιφας – Πως θα τον τιμήσει ο δήμος Μεταμόρφωσης
28 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Πράσινο Κίνημα: Θεσμική εκτροπή ο αποκλεισμός του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου από την κυβέρνηση

Το Πράσινο Κίνημα καταδικάζει ως απαράδεκτο το γεγονός του αποκλεισμού του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Δημάρχους Χίου Σάμου και Λέσβου και τους Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου για το θέμα της κατασκευής των νέων κλειστών δομών. Ένας αποκλεισμός που φτάνει στα όρια της θεσμικής εκτροπής.
Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει ως εκδικητική την στάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς “τιμωρεί” τον κ. Κώστα Μουτζούρη επειδή κατάφερε και εξελέγη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κόντρα στην επίσημη υποψήφια της ΝΔ, κας Χριστίνας Καλογήρου.
Όσον αφορά στο θέμα που στοχευμένα έχουν αναδείξει ως μείζον με την χειρονομία του Περιφερειάρχη κατά την διάρκεια ιδιωτικής τηλεφωνικής συνομιλίας, το Πράσινο Κίνημα, επιμένει να στέκεται στην ουσία της υπόθεσης και να μην σχολιάζει την καταγραφή μίας ιδιωτικής συνομιλίας.
Την ίδια στιγμή το Πράσινο Κίνημα επαναλαμβάνει την μόνιμη θέση του για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού ζητήματος. Μοναδική ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή της “πράσινης θέσης” της φέρουσας ικανότητας κάθε περιοχής. Δηλαδή, κάθε χώρα και κάθε τόπος θα πρέπει να δέχεται όσους πρόσφυγες και μετανάστες αντέχει η φέρουσα ικανότητα της περιοχής. Πάντα με σεβασμό στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους κατοίκους κάθε περιοχής.
Επιτέλους οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, πέρα από μικροκομματικές αγκυλώσεις.