Πράσινο Κίνημα: Ναι στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Απόδημων – Να ψηφίσουμε όλοι ηλεκτρονικά στις ευρωεκλογές του 2024

Στον Δήμο Μεγαρέων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Στα 48 εκ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις
10 Ιουλίου 2023
Ανακοινώσεις Χατζηδάκη: Παρατείνεται το market pass – Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στο δημόσιο
11 Ιουλίου 2023
Show all

Πράσινο Κίνημα: Ναι στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Απόδημων – Να ψηφίσουμε όλοι ηλεκτρονικά στις ευρωεκλογές του 2024

Πράσινο Κίνημα: Ναι στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Απόδημων – Να ψηφίσουμε όλοι ηλεκτρονικά στις ευρωεκλογές του 2024

Η επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων που αίρει όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί το 2019, είναι μία ακόμα επιβεβαίωση των θέσεων του Πράσινου Κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα, έως τις 17 Ιουλίου το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίζουν από όπου και αν κατοικούν, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό προσήλθαν τελικά στις κάλπες του Μαΐου και Ιουνίου λιγότεροι από 26.000.
Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει τα εξής:
Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί πολύ νωρίτερα και φυσικά θα πρέπει οι Ομογενείς να λαμβάνουν μέρος στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας.
Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους Εκλογικούς Καταλόγους θα πρέπει να είναι ισότιμη με των Ελλήνων που διαμένουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Δεδομένης της αδυναμίας – λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό – για να ψηφίσουν σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, θα μπορούν να ψηφίζουν ουσιαστικά μόνο το κόμμα που επιθυμούν μέσω του Ψηφοδελτίου Επικρατείας όπως και έγινε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το ευρωψηφοδέλτιο, ειδικά αν είναι σε λίστα όπως φημολογείται.
Για το λόγο αυτό εμείς έχουμε προτείνει να αυξηθεί ο αριθμός των Βουλευτών Επικρατείας σε 20, από 15 που είναι η πρόταση του Υπουργού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι πρόσωπα από περισσότερες περιοχές της Ομογένειας.

Και ηλεκτρονική ψήφος για όλους στις Ευρωεκλογές
Το Πράσινο Κίνημα μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα τις προτάσεις του και προτείνει στις Ευρωεκλογές του 2024 όπου ως γνωστόν υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για όλη την Επικράτεια να μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες τόσο εντός όσο και εκτός της χωράς και ηλεκτρονικά. Ζούμε στην εποχή τεχνολογίας και αν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτή η πρόταση του Πράσινου Κινήματος.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά:
“Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε πως η πραγματικότητα συνεχώς επιβεβαιώνει τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος. Αυτό συμβαίνει και με την ψήφο των απόδημων. Ήρθε επιτέλους η ώρα και οι Ομογενείς, οι Έλληνες μετανάστες που νοιάζονται για την πατρίδα να έχουν λόγο στις εκλογές.
Μάλιστα, στο Πράσινο Κίνημα πάμε και ένα βήμα παραπέρα και καλούμε την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να δοθεί η δυνατότητα της επιλογής της ηλεκτρονικής ψήφου τόσο για τους εντός της χώρας, όσο και για τους εκτός, στις Ευρωεκλογές του 2024.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green …για τη ζωή μας