Πράσινο Κίνημα: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στην Ήπειρο

ΕΝΠΕ: “Περίπατος” Τζιτζικώστα με 70,9% – Ποιοι εκλέγονται (ονόματα)
14 Νοεμβρίου 2019
Πράσινο Κίνημα: Το Πολυτεχνείο είναι η απόδειξη ότι οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι
15 Νοεμβρίου 2019
Show all

Πράσινο Κίνημα: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στην Ήπειρο

Κώστας Καλογράνης: “Μην κλείσει τα μάτια ο εισαγγελέας στα αδιάσειστα στοιχεία”

Μετά τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην Πελοπόννησο με το φαραωνικό ΣΔΙΤ, το οποίο είναι κόντρα στις τοπικές κοινωνίας, βλέπουμε αντίστοιχα ανησυχητικά φαινόμενα και στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου, στο Δήμο Δωδώνης και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Πολύγυρου – Ελευθεροχωρίου μολύνει το περιβάλλον, σύμφωνα με καταγγελίες και αποδεικτικό υλικό που παρουσίασαν ενεργοί πολίτες και αυτοδιοικητικές συλλογικότητες της περιοχής.
Το εν λόγω εργοστάσιο υποτίθεται ότι θα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος, μολύνει το περιβάλλον, επιβαρύνοντας την ήδη επιβαρυμένη περιοχή.
Με βάση τις φωτογραφίες και τα βίντεο των ενεργών πολιτών και των αυτοδιοικητικών συλλογικοτήτων τα λύματα του εργοστασίου καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνα, που εκβάλει στο Σουλόπουλο, παραπόταμο του Καλαμά.
Σε μία άλλη περίπτωση τα λύματα καταλήγουν στον ποταμό Τύριας, που εκβάλει λίγο πριν την Βροσίνα και είναι και αυτός παραπόταμος του Καλαμά.
Είναι προφανές ότι η μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια και το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν πληροί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Καλούμε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων να χρησιμοποιήσει τα αποδεικτικά υλικά των ενεργών πολιτών και των αυτοδιοικητικών συλλογικοτήτων και να εφαρμόσει το νόμο πράττοντας τα δέοντα.

Κώστας Καλογράνης: “Μην κλείσει τα μάτια ο εισαγγελέας στα αδιάσειστα στοιχεία”
Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε: “Μετά την Πελοπόννησο και στην Ήπειρο το περίφημο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων μολύνει το περιβάλλον.
Το Πράσινο Κίνημα στέκεται αλληλέγγυα στους ενεργούς πολίτες και τις αυτοδιοικητικές συλλογικότητες της περιοχής που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Ευελπιστούμε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων να μην κλείσει τα μάτια στα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν προκύψει.”