Πράσινο Κίνημα: “Οδηγός” για την Ευρώπη η “πράσινη” υποψηφιότητα της Annalena Baerbock για την Καγκελαρία

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γ. Πατούλη από το Προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β
19 Απριλίου 2021
ΚΥΑ και εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την υποχρεωτική εφαρμογή του self test σε υπαλλήλους του Δημοσίου
20 Απριλίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα: “Οδηγός” για την Ευρώπη η “πράσινη” υποψηφιότητα της Annalena Baerbock για την Καγκελαρία

Με μεγάλη υπερηφάνεια το Πράσινο Κίνημα υποδέχτηκε την ανάδειξη της Annalena Baerbock ως υποψήφιας καγκελαρίου από το κόμμα των Γερμανών Πρασίνων και εκφράζει τα ειλικρινή συγχαρητήριά του.
Συγκεκριμένα, την 40χρονη πολιτική επιστήμονα και ειδικό σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής Annalena Baerbock επέλεξαν “Οι Πράσινοι” της Γερμανίας ως υποψήφια για τη θέση της καγκελαρίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2021.
Η νέα πολιτικός η οποία, όπως και η νυν καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εκπροσωπεί εκλογική περιφέρεια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, επεκράτησε του συμπροέδρου των Πρασίνων, Robert Habeck, στην εσωκομματική διαδικασία.
Η Baerbock, βουλευτίνα στην Ομοσπονδιακή Δίαιτα (κάτω βουλή) της Γερμανίας, ανέλαβε συμπρόεδρος των Πρασίνων τον Ιανουάριο του 2018. Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους των πόλεων με ατζέντα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και έχει οδηγήσει τους Πράσινους από την 6η θέση των εκλογών του 2017 στη δεύτερη, αμφισβητώντας ακόμη και τα πρωτεία της συντηρητικής συμμαχίας CDU-CSU.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Η Annalena Baerbock είναι πρώτη ποτέ πράσινη υποψήφια για καγκελαρία και η μόνη γυναίκα στον αγώνα για την αντικατάσταση της Άνγκελα Μέρκελ.
Οι Γερμανοί Πράσινοι απέδειξαν ξανά και ξανά ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ειδικά μετά τις πρόσφατες ιστορικές επιτυχίες τους στις πολιτείες της Baden-Würtemberg και Rheinland-Pfalz. Ελπίζουμε να δούμε τον γερμανικό λαό να δείξει πάλι την εμπιστοσύνη του σε μια Πράσινη κυβέρνηση στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτέμβρη, και να ψηφίσει για ένα δικαιότερο και πιο πράσινο μέλλον για τη χώρα του.
Με την Πράσινη Annalena στην Καγκελαρία της Γερμανίας θα δουλέψουμε όλοι για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη