Πράσινο Κίνημα: Ουσιαστική συνάντηση και στο Δήμο Χαλκηδόνος

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τα “πράσινα” αιτήματα του Δήμου Λαγκαδά
16 Σεπτεμβρίου 2021
Συντονισμός δράσεων Πολιτείας και Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής
17 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα: Ουσιαστική συνάντηση και στο Δήμο Χαλκηδόνος

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα που υπάρχουν στον Δήμο Χαλκηδόνος και η αξιοποίηση – ανάδειξη της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού κυριάρχησαν στη συνάντηση του κλιμακίου του Πράσινου Κινήματος με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος Σταύρο Αναγνωστόπουλο.
Ειδικότερα, συνεχίζοντας τις συναντήσεις τους με αιρετούς και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νίκος Καραμπάσης συναντήθηκαν με τον κ. Αναγνωστόπουλο στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια.
“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στην έδρα του Δήμου μας την αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος, σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε “αναφερθήκαμε κυρίως στα πιο έντονα περιβαλλοντικά ζητήματα που υπάρχουν στον Δήμο Χαλκηδόνος και αφορούν στην ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας και την αξιοποίηση και ανάδειξη της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού, μιας τοποθεσίας με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική σημασία για την περιοχή μας, όπου ο Δήμος μας δίνει ιδιαίτερο βάρος”.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης γενικότερα ζητήματα αναφορικά με τις ανάγκες του Δήμου Χαλκηδόνος όπως θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και γενικότερα λειτουργίας του Δήμου Χαλκηδόνος.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Πράσινου Κινήματος και θέλησε να τους ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τα ζητήματα του Δήμου.
Από την πλευρά του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος δήλωσε: “Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι ενώ οι συναντήσεις μας με τους αιρετούς και τους φορείς της περιοχής ξεκινούν στην λογική της εθιμοτυπικής επίσκεψης καταλήγουν σε ουσιαστικές συναντήσεις από τις οποίες βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η επίσκεψη μας στο Δήμο Χαλκηδόνος, όπου με τον δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο συζητήσαμε εις βάθος για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή και τους πολίτες.”