Πράσινο Κίνημα: Παράδειγμα για τις γυναίκες που διστάζουν να μιλήσουν η Σοφία Μπεκατώρου

Πράσινο Κίνημα: Καλύτερη φύλαξη των Πανεπιστημίων και όχι αστυνομοκρατία
15 Ιανουαρίου 2021
Την ένταξη εργαζομένων των δήμων στην πρώτη φάση εμβολιασμών ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
18 Ιανουαρίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα: Παράδειγμα για τις γυναίκες που διστάζουν να μιλήσουν η Σοφία Μπεκατώρου

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει το Πράσινο Κίνημα και τονίζει ότι η γενναία στάση της μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν.

Το Πράσινο Κίνημα διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει “όχι” σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά.

Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα δεν μπορεί να μην σχολιάσει την απαράδεκτη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, για τον βιασμό που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου, από παράγοντα της ομοσπονδίας.

Δυστυχώς, το ύφος της ανακοίνωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εξηγεί τους λόγους που οδηγούν θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων να σιωπούν.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών.

Μια γυναίκα, που τυγχάνει να είναι Ολυμπιονίκης, καταγγέλλει τον βιασμό της. Είναι η πρώτη από τον χώρο του αθλητισμού που προχωρά σε μία τέτοια αποκάλυψη. Το κάνει στον χρόνο που επέλεξε η ίδια. Είναι πλέον δυνατή, αναγνωρίσιμη, ξέρει ότι έχει ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε αυτό που πολλοί γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογένεια.

Το Πράσινο Κίνημα θα είναι δίπλα σε όλες αυτές τις γυναίκες, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους»