Πράσινο Κίνημα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην ΠΚΜ
4 Ιουνίου 2020
Ν. Παπαδάκης: “Η Πολιτική Οικολογία πρέπει να περάσει αυτόνομα στην πολιτική πρακτική”
5 Ιουνίου 2020
Show all

Πράσινο Κίνημα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Μεγάλη κινητοποίηση του κόμματος για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μαζική και δυναμική θα είναι η παρουσία του Πράσινου Κινήματος στη συγκέντρωση των κινημάτων την Παρασκευή 5 Ιούνη 2020, στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θέμα για τη φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η βιοποικιλότητα. «Επείγουσα και υπαρξιακή» χαρακτηρίζεται η αγωνία των ανθρώπων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκτεταμένες πυρκαγιές της Αυστραλίας, του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια, αλλά και φυσικά στην παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι περιπτώσεις αυτές, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, «καταδεικνύουν την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και των ιστών της ζωής, μέσα στην οποία υπάρχουν».
Το Πράσινο Κίνημα θα λάβει μέρος στη συγκέντρωση γιατί όπως έχει δηλώσει σε κάθε ευκαιρία τάσσεται κατά:

  • Του αντιπεριβαλλοντικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή, καθώς πλήττει ανεπανόρθωτα περιοχές Natura, δάση, ρέματα, στο βωμό εφήμερων οικονομικών συμφερόντων όταν μάλιστα ο κορωνοϊός απέδειξε ότι η φύση δεν σηκώνει άλλη εκμετάλλευση.
  • Της ισοπέδωσης ολόκληρων περιοχών για να αναπτυχθούν οι ΒΑΠΕ, δηλαδή τερατώδεις ανεμογεννήτριες, που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο τοπίο.
  • Της εξόρυξης υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες, σε σεισμογενείς περιοχές, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε περιοχές όπου θα καταστραφεί η υφιστάμενη οικονομική δραστηριότητα (αλιεία, τουρισμός).
  • Της εκχώρησης σε ιδιώτες του 80% των υδάτινων πόρων της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και το περιβάλλον.
    Σε κοινή δήλωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος τονίζεται: “Το Πράσινο Κίνημα αναγνωρίζει το περιβάλλον και τη διάσωσή του ως πρωτεύον ζήτημα για τον σύγχρονο κόσμο. Για το λόγο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματός μας να δώσουν βροντερό παρών στη συγκέντρωση των κινημάτων στο Σύνταγμά αλλά και όπου αλλού στη χώρα μας γίνουν παρόμοιες κινητοποιήσεις.
    Όσον αφορά το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που είναι η βιοποικιλότητα πρέπει να δράσουμε άμεσα για να σταματήσει να μειώνεται ραγδαία. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα αποθέματα Βιολογικής Ποικιλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η διατάραξη του κλίματος πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή και προτάσσει πως η παρούσα κρίση είναι ένα άνευ προηγουμένου κάλεσμα για αφύπνιση.
    Δίνουμε ραντεβού στο Σύνταγμα…”