Πράσινο Ταμείο: Σε λειτουργία νέα διαδραστική διαδικτυακή πύλη

Παράδοση 80 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης
10 Ιουνίου 2020
Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης
11 Ιουνίου 2020
Show all

Πράσινο Ταμείο: Σε λειτουργία νέα διαδραστική διαδικτυακή πύλη

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η νέα, διαδραστική διαδικτυακή πύλη του Πράσινου Ταμείου, προσαρμοζόμενο έτσι στις σύγχρονες απαιτήσεις ψηφιακής. Η νέα διαδικτυακή πύλη είναι χρηστική, κατά πολύ εμπλουτισμένη σε πληροφορίες για τα προγράμματα, απόλυτα ασφαλής και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, ενώ παρέχει πλέον όλες τις δυνατότητες πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία.

Επίσης το τριήμερο 27-30 Ιουνίου θα τεθεί, επίσης, σε πλήρη λειτουργία η ολοκαίνουργια πλατφόρμα των νέων ψηφιακών υπηρεσιών του Πράσινου Ταμείου, που εμπεριέχεται στην πύλη, στο link ψηφιακές υπηρεσίες.

Η υποβολή των προτάσεων των δήμων θα γίνει κανονικά και με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία ως τις 26 Ιουνίου, που λήγει η προθεσμία της Α φάσης του προγράμματος αστικής αναζωογόνησης.

Σε ότι αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες, στο εξής, με τρία μόνο κλικ, οι δυνητικοί δικαιούχοι, δήμοι όλης της χώρας, θα μπορούν πλέον να υποβάλουν τις προτάσεις τους ή τα τιμολόγιά τους σε όλα τα προγράμματα του Ταμείου ηλεκτρονικά, αποφεύγοντας έτσι σπατάλη χαρτιού, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες ή ταχυδρομικές αποστολές. Ταυτόχρονα, θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αξιολόγησης ένταξης ή εξόφλησης της πρότασής τους σε πραγματικό χρόνο.

Σε λίγες μέρες θα πούμε περισσότερα για την πλατφόρμα και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου. Θα είναι η στιγμή που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη νέα εποχή, με ασφάλεια και 24ωρη λειτουργία,365 ημέρες το χρόνο για το Πράσινο Ταμείο.

Ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο έναν αγώνα δρόμου να προσαρμόσουμε το Πράσινο Ταμείο στις σύγχρονες απαιτήσεις ψηφιακής λειτουργίας.

Να προσαρμόσουμε στην σύγχρονη πραγματικότητα ένα απηρχαιωμένο site προηγούμενης δεκαετίας, εγκαταλελειμμένο στην τύχη του για μεγάλα διαστήματα, που δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών που έρχονται σε επαφή με τον φορέα μας και ειδικά των νέων ανθρώπων.

Οι έκτακτες συνθήκες για την αντιμετώπιση του covid-19 ανέβασαν πιο ψηλά τις τεχνικές προδιαγραφές των προϋποθέσεων,ώστε να μπορούμε να μένουμε ασφαλείς,μέρος του προσωπικού να εργάζεται από απόσταση, αλλά και το Ταμείο να διαθέτει αδιάκοπη και πλήρη ψηφιακή υπόσταση.