«Πράσινο φως» για την υπογειοποίηση των κάδων στην Ναύπακτο

Σε 30 δήμους και 11 περιφέρειες διατέθηκαν άδειες λογισμικού
7 Μαΐου 2021
«Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων» στο Δήμο Πεντέλης
7 Μαΐου 2021
Show all

«Πράσινο φως» για την υπογειοποίηση των κάδων στην Ναύπακτο

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας από το Πράσινο Ταμείο,για την προμήθεια «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων, για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων»

Το έργο προϋπολογισμού 218.656,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Αστική Αναζωογόνηση».

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, με βασική στόχευση την αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η υπογειοποίηση των κάδων επιτυγχάνει την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών και το σημαντικό περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, δεδομένου ότι για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα). Επιπλέον, συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων, το κόστος λειτουργίας είναι σαφώς οικονομικότερο.

«Πρόκειται για μία ακόμη στοχευμένη παρέμβαση του Δήμου μας με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις», όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Θ. Κοτρωνιάς.

Συνολικά θα τοποθετηθούν δέκα ημιυπόγεια και τέσσερα υπόγεια συστήματα στην Ναύπακτο που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών.