ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοίγοντας δρόμους “στα χωράφια” θα είμαστε στην επόμενη Βουλή

Γεφύρι της Πλάκας: Η Europa Nostra βραβεύει το έργο αποκατάστασης
1 Οκτωβρίου 2021
Δ. Παπαστεργίου: Σωστός σχεδιασμός για να ελπίζουμε στη συνέχεια των δασών μας
4 Οκτωβρίου 2021
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοίγοντας δρόμους “στα χωράφια” θα είμαστε στην επόμενη Βουλή

Γράφει ο Άγγελος Νταβίας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοίγοντας δρόμους “στα χωράφια” θα είμαστε στην επόμενη Βουλή

Το πράσινο ευρωπαϊκό ρεύμα θα εκπροσωπηθεί στο επόμενο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυθεντικά, πράσινα, πατριωτικά, σύγχρονα και κυρίως έλλογα, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ακραίες ψευτοοικολογικές προσεγγίσεις των παλαιών, ξεπερασμένων “οικολογικών” και “πράσινων” πολιτικών σχηματισμών στην χώρα μας που με τις ακραίες προσεγγίσεις τους κατάφεραν να γραφικοποιήσουν και περιθωριοποιήσουν την πράσινη ατζέντα στην συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας επενδύοντας μονοθεματικά στον περιβαλλοντισμό, τον δικαιωματισμό και τον εθνομηδενισμό ως μέσα επίδειξης μιας ψευτοglobal αντίληψής που αδιαφορεί για την ελληνική πραγματικότητα. Στον ξεπερασμένο δηλαδή ψευτοδιεθνισμό της νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής επικράτησης που καταρρέει.

Είναι πλέον όλο και σε περισσότερους πολίτες κατανοητό ότι όπου .”…. ισμός” ΥΠΑΡΧΕΙ στείρος διαχωρισμός και αναμάσημα του παρελθόντος. Ένα παρελθόν που πρέπει να μείνει πίσω για την κατανόηση και αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Που είναι τόσο μεγάλες και περίπλοκες που χρειάζονται ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ.

Προσθέσεις και Πολλαπλασιασμούς, για να θυμηθώ μια έξυπνη επικοινωνιακή φράση κάποιου παλαιότερου πολιτικού ταγού.

Όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ “ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ”.

ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΥΟΥΛΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ του επόμενου διαστήματος.

Με πυξίδα την πανανθρώπινη προτεραιότητα της προστασίας του πλανήτη από την καπιταλιστική υπερεκμετάλλευση των ήδη εξαντλημένων πόρων, για την ικανοποίηση των μανιακών τάσεων υπερσυγκέντρωσης κερδών μιας παρανοϊκής ολιγαρχίας που δεν κατανοεί ότι η κατάρρευση του πλανητικού οικοσυστήματος θα παρασύρει και την ίδια όσο και αν αναζητά τρόπους να μετακομίσει στον Άρη.

Με απόλυτη βεβαιότητα ότι στην πατρίδα μας οι δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν πείθουν πια παρά μόνο τους απόλυτα εξαρτημένους από εκείνους καθεστωτικούς τους μηχανισμούς.

Κουβαλάνε ακέραια και μοιρασμένη την πολιτική ευθύνη για τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που ζούμε αυτό τον καιρό, με την άρνησή τους να προτάξουν την προληπτική αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την εμμονή τους να επενδύουν μόνο στην επικοινωνία.

Παραμένουν προσκολλημένοι σε μια ξεπερασμένη πολιτική αντιπαράθεση χωρίς περιεχόμενο, μέσω ενός στημένου, ανούσιου, αποπροσανατολιστικού σκυλοκαβγά καφενείου που μοναδικό στόχο έχει τον εγκλωβισμό των πολιτικά απαίδευτων ψηφοφόρων, μέσω της επιτηδευμένης προσωποποίησης ευθυνών και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντί της απονομιμοποίησης των ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. (Μητσοτάκη γ ….., Χατζηδάκη παραιτήσου, Πολάκη εμβολιάσου και όλα αυτά τα ασήμαντα με τα οποία ασχολούνται και που μετά από δυο μέρες ξεχαρμανιάσματος των τρολς γίνονται πολιτικά αποκαΐδια και μετασεισμικά συντρίμμια, χωρίς κανένα αντίκρισμα για την κοινωνία και την πατρίδα).

  1. Με ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στις παρωχημένες εθνομηδενιστικές προσεγγίσεις των αποτυχημένων ηγεσιών της παραδοσιακής ελληνικής οικολογίας, τα στελέχη της οποίας αναζητούν σήμερα την πολιτική τους επιβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ, του οποίου ο τυχοδιωκτικός κατήφορος συνεχίζεται με την επιλογή της ηγεσίας του, να δώσει στέγη και αυτό – μετά τον ΣΥΡΙΖΑ – σε ακραίες εθνομηδενιστικές φωνές. Αναφέρομαι σε εκείνα τα παραδοσιακά στελέχη της ελληνικής οικολογίας που αδύναμα καθώς είναι να μεταφέρουν και να προσαρμόσουν το μεγάλο ευρωπαϊκό πράσινο ρεύμα στην ελληνική κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και να εκπροσωπήσουν και να διεκδικήσουν τα εθνικά συμφέροντα μέσα στην μεγάλη και ισχυρή πλέον ευρωπαϊκή πράσινη οικογένεια αναζητούν μόνο την προσωπική πολιτική τους σωτηρία.
  2. Αναδεικνύει έμπρακτα – ακόμα και αναλαμβάνοντας το πρόσκαιρο εσωτερικό κόστος για την λήψη επώδυνων αποφάσεων – να προχωρήσει με πυξίδα, συλλογικότητα, συμμετοχή, συναπόφαση προς τους πολιτικούς στόχους που καθορίσαμε στο πρόσφατο συνέδριό μας, καλώντας και αποδεχόμενο την πολύτιμη συνδρομή από προσωπικότητες ταυτισμένες και συντονισμένες με το όραμα που καθορίσαμε, όπως ο Νίκος Καραμπάσης και πρόσφατα ο Χρήστος Χαλαζιάς.

Οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Οι καρδιές μας και τα μυαλά μας ακόμα περισσότερο.

Με μια μόνο προϋπόθεση: Να γίνεται κατανοητό ότι το τρένο έχει πατήσει στις ράγες του και δεν υπάρχει χώρος και τρόπος για να αλλάξει ρότα. Στόχος μας είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ να είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ κόμμα, όχι ομάδα οικολογικού διαλογισμού, ούτε πολιτικό συμπλήρωμα των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών.

Και να ΠΕΙΣΕΙ για τις θέσεις του την κοινωνία με ΔΙΑΛΟΓΟ, αλληλεπιδρώντας με πολίτες και συλλογικότητες με ανοικτό και δεκτικό τρόπο.

Όποιος δεν επιθυμεί να πείσει για τις απόψεις του, δεν θέλει να δώσει πολιτικές μάχες και να αλληλεπιδράσει με άλλους, μένει πίσω αναγκαστικά, όσο και αν αυτό είναι επώδυνο.

Το μοντέλο του κλειστού συστήματος διαχείρισης και των σουλτάνων της αριστεράς δεν είναι για εμάς.

Είμαστε πράσινοι, ριζοσπάστες, πατριώτες, δημοκράτες, δεν είμαστε ούτε αριστεροί (μπαίνοντας), ούτε βέβαια έχουμε σχέση με την δεξιά – καραμανλική, σαμαρική, μητσοτακική.

ΚΑΙ πολύ περισσότερο δεν θέλουμε κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με ΤΗΝ ΨΕΚ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και όσους συμπορεύονται συγκυριακά μαζί της σε “κινήματα” αμφισβήτησης του δημοκρατικού, συνταγματικού πλαισίου.

Με την τιμητική ιδιότητα του συντονιστή του οργανωτικού του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σας καλώ να μας εμπιστευτείτε, όσοι βρίσκετε ότι τα παραπάνω είναι ένα πλαίσιο που θα θέλατε να είναι αληθινό και εφικτό.

Και να έρθετε δίπλα μας, μέσα από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης που οι περιφερειακοί συντονιστές μας ξεκινούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε κοινότητες του Απόδημου Ελληνισμού.

Δεν θέλουμε να σας εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα, για το οποίο εμείς είμαστε σίγουροι, διότι αυτό θα ήταν παλαιοκομματικό, και γιατί αυτό θα αποδυνάμωνε το κάλεσμά μας και την αποφασιστικότητά μας να περπατήσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο που ανοίγουμε στα χωράφια.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ και ΥΓΙΕΙΣ και ότι δεν θα δείτε μία από τα ίδια που πολλοί έχουμε βιώσει στο παρελθόν στα παραδοσιακά κόμματα.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ στην διαμόρφωση της συνισταμένης πολιτικής έκφρασης μέσα από την οργανωμένη μας δομή και τις εσωτερικές διαδικασίες μας. Η συμμετοχική διαδικασία στο εσωτερικό μας είναι βασικός πυλώνας αυτού που φτιάχνουμε και σας καλούμε.

Και με συγχωρείτε για την προσωπική αναφορά: Αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα με την ανάληψη της θέσης του συντονιστή οργανωτικού και η προσωπική μου επένδυση. Ναι – όσο και αν αυτό φανεί αλαζονικό – δεσμεύομαι και προσωπικά γι΄αυτό, όπως έχουν δεσμευτεί όλοι οι συνοδοιπόροι από τους Συμπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα, τους κεντρικούς συντονιστές, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ε. στο πρόσφατο συνέδριό μας.

ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΥΝΘΕΣΗ που έχει υπάρξει σε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ πολιτικό σχηματισμό στον ελληνικό χώρο.

Γιατί ήδη λειτουργούμε έτσι: ΩΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Πάμε Μπροστά

Πάμε Πράσινα!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ