ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοχύρωτες πόλεις – Ανήσυχοι πολίτες

Και στις 13 περιφέρειες της χώρας, μέσω του gov.gr, η ανανέωση άδειας οδήγησης και χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας
13 Δεκεμβρίου 2021
Παρατείνονται για 3 μήνες οι συμβάσεις των εργαζομένων
14 Δεκεμβρίου 2021
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοχύρωτες πόλεις – Ανήσυχοι πολίτες

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ανοχύρωτες πόλεις – Ανήσυχοι πολίτες

  • Απέτυχε το δήθεν “επιτελικό κράτος” και στις βροχοπτώσεις.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με λύπη διαπιστώνει ότι ακόμα μία φορά επιβεβαιώνονται όσα έχει καταγγείλει για τις πολιτικές που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις στο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και γενικότερα στην προστασία των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα ακραία και μη.
Τις προηγούμενες ημέρες πάλι γίναμε μάρτυρες καταστροφών σε πολλές περιοχές της χώρας που είχαν ως αποκορύφωμα το θάνατο μίας γυναίκας 55 ετών.
Δυστυχώς, με ευθύνη των κυβερνήσεων οι πόλεις και οι πολίτες παραμένουν ανοχύρωτοι απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.
Πλέον, μπορούμε να καταγράψουμε ότι και τα δείγματα γραφής του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, είναι πολύ κατώτερα των περιστάσεων. Βέβαια, για το Πράσινο Κίνημα ήταν η απόλυτα λογική εξέλιξη, καθώς όπως έχουμε επισημάνει, δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέμα πολιτικών. Και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που δυστυχώς έχουν κάνει τους πολίτες να τρέμουν, στην κυριολεξία, κάθε φορά που ακούν στα δελτία καιρού ότι έρχεται κάποιο κύμα κακοκαιρίας.
Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα στον πλανήτη πρέπει επιτέλους να νομοθετηθεί και στην Ελλάδα, ένας Κλιματικός Νόμος, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, καθώς οι συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής θα είναι ακόμα μεγαλύτερες σε χώρες όπως η δική μας που δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές.
Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα έχει ζητήσει να θεσπιστεί ο Κλιματικός Προϋπολογισμός. Δηλαδή η συνολική ποσότητα των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά πενταετή περίοδο που καθορίζεται με σκοπό την επίτευξη των στόχων του παρόντος νόμου. Επίσης, όσον αφορά την Πολιτική Προστασία, δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις έντονες βροχοπτώσεις.
Τα κόμματα της Βουλής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που καταστρέφουν το περιβάλλον και τη φύση. Η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ. Οι επιπτώσεις είναι πλέον εμφανέστατες σε όλους.

Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε σχετικά: «Ίσως το χειρότερο που έχουν καταφέρει οι κυβερνήσεις στη χώρα μας να είναι το αίσθημα ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει στους πολίτες κάθε φορά που οι μετεωρολόγοι ανακοινώνουν την άφιξη κάποιου κύματος κακοκαιρίας. Δυστυχώς οι ευθύνες είναι τεράστιες και διαχέονται από την κεντρική διοίκηση, στην περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει άμεσα να αλλάξει η αποτυχημένες πολιτικές που διαχρονικά ακολουθούνται στη χώρα μας. Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι να κοιτάξουν και προς τα εκεί».