ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απερίγραπτη κοροϊδία της κυβέρνησης στους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Ένοχος κρίθηκε πρώην προϊστάμενος της Περιφέρειας για τροχαίο δυστύχημα
8 Νοεμβρίου 2023
e-ξυπηρέτηση συνταξιούχων του Δημοσίου – Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης του αιτήματος συνταξιοδότησης
9 Νοεμβρίου 2023
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απερίγραπτη κοροϊδία της κυβέρνησης στους Ελεύθερους Επαγγελματίες

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απερίγραπτη κοροϊδία της κυβέρνησης στους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Αυτό που συμβαίνει με τους Ελεύθερους Επαγγελματίες στην Ελλάδα, δεν έχει προηγούμενο. Προεκλογικά η Ν.Δ. κατήγγειλε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ειπώθηκε δια στόματος του κ. Κατρούγκαλου. Και μετεκλογικά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζει ακριβώς τις ίδιες πολιτικές του …κ. Κατρούγκαλου.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, με το οριζόντιο και άδικο μέτρο της κυβέρνησης είναι ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν ασχολείται ουσιαστικά με τη φοροδιαφυγή, αλλά αντίθετα αφήνει περιθώρια φοροδιαφυγής, σε όποιον δηλώσει τα 11.000 ευρώ εισόδημα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει χαριστικές υποχωρήσεις, σε υποχρεώσεις πολυεθνικών εταιριών.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταγγέλλει τον εμπαιγμό που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα έπρεπε να αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Για εμάς δεν υπάρχουν διλήμματα, ούτε για τους δήθεν αριστερούς της πρώην κυβέρνησης Σύριζα, ούτε για τους δήθεν άριστους της κυβέρνησης της Ν.Δ. Προεκλογικά το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, κατέθεσε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, όπου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέγαμε χαρακτηριστικά:

“*Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να ανοίξει ο τραπεζικός δανεισμός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλάζοντας τους σημερινούς όρους δανεισμού οι οποίοι είναι απαγορευτικοί για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Και προχωράμε στις εξής πολιτικές:

1. Αλλαγή του μείγματος πολιτικής στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να παίξει ειδικό θεσμικό ρόλο το Ε.Ε.Α. για τα μέλη του στην κατεύθυνση αυτή.

2. Αύξηση των ορίων και αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών για να μπορούν να μπουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ και να μην κατευθύνονται όλα τα χρήματα στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

3. Να αλλάξει η κατεύθυνση πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων που ενισχύουν τη δημιουργία ολιγοπωλίων.

4. Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% σε είδη πρώτης ανάγκης γεγονός που έχει ήδη γίνει σε 11 χώρες στην Ευρώπη.

5. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχει γίνει ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες.

6. Δοσοποίηση του συνόλου των χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 240 δόσεις, για να καταστούν βιώσιμες.

7. Επιδότηση εργασίας (με περισσότερα χρήματα) και όχι ανεργίας, αν πηγαίνει ο εργαζόμενος σε μικρομεσαία επιχείρηση.

8. Να μπορούν να έχουν συνταγογράφηση και να νοσηλεύονται χωρίς πρόβλημα στα νοσοκομεία, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμφανίζονται στο σύστημα ανασφάλιστοι, επειδή χρωστάνε στον ασφαλιστικό τους φορέα. Για το Πράσινο Κίνημα, η Υγεία είναι Κοινό Αγαθό και πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση.”

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε τα εξής: “Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Η κοροϊδία της κυβέρνησης, δεν έχει προηγούμενο, με βάση και όσα έγιναν προεκλογικά με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Εξάλλου όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι και αυτή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση, τους εξάντλησαν οικονομικά. Το Πράσινο Κίνημα, έχει άλλη προσέγγιση και άλλο μείγμα πολιτικής. Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος της ειδικής υποενότητας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα πρέπει να κινηθεί στοχευμένα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους Ελεύθερους Επαγγελματίες. Και όχι να τους εξαντλούμε οικονομικά..”