ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίκαια τα αιτήματα των πυροσβεστών.

Ν. Καραμπάσης: Η βουλή να διερευνήσει από το 2012 έως σήμερα, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τον έλεγχο των ΜΜΕ
5 Νοεμβρίου 2021
Δημόσιο -ΟΤΑ: Ανησυχία για το face control στους ανεμβολίαστους
8 Νοεμβρίου 2021
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίκαια τα αιτήματα των πυροσβεστών.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίκαια τα αιτήματα των πυροσβεστών.

  • Ντροπή η ρίψη χημικών και οι προσαγωγές των “ηρώων του καλοκαιριού”.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με έκπληξη και ανησυχία είδε την απαράδεκτη αντιμετώπιση της κυβέρνησης στην πανελλήνια διαμαρτυρία των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος. Τα δίκαια αιτήματα των “ηρώων του καλοκαιριού” αντιμετωπίστηκαν με αστυνομοκρατία, με ρήξη χημικών και νερού και με συλλήψεις και προσαγωγές.
Τα αιτήματα των πυροσβεστών είναι τα εξής:
-Άμεση πληρωμή των οφειλομένων υπόλοιπων αδειών

  • Θεσμοθέτηση της πληρωμής της υπερεργασίας
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού, 24.000 συναδέλφων
  • Άμεση αξιοποίηση των εποχικών συναδέλφων
    -Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
    Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θεωρεί απόλυτα λογικά τα αιτήματα των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος. Εξάλλου εγκαίρως είχαμε παρουσιάσει δέσμη μέτρων για να προστατευτεί το περιβάλλον μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στο δικό μας το σχέδιο οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος, οι εποχικοί πυροσβέστες και οι πιστοποιημένοι δασεργάτες, έχουν κομβικό ρόλο. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η μεγάλη αποτυχία του καλοκαιριού δεν ήταν αποτέλεσμα προσώπων αλλά αποτέλεσμα πολιτικών. Αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής στη φιλοσοφία της Πολιτικής Προστασίας, ο εξ ευρώπης προερχόμενος υπουργός κ. Στυλιανίδης θα μπει και αυτός στον πάνθεον των αποτυχημένων υπουργών.
    Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής: ” Ο υπουργός του καναπέ κ. Στυλιανίδης να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών. Και όχι μόνον αυτό. Να δρομολογήσει και την επανένταξη του συνόλου των πιστοποιημένων δασεργατών που τόσο έλειψαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Κανονικά ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει”.