ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Διαγενεακή Αλληλεγγύη: Δημιουργώντας έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες»

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς
9 Αυγούστου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η Κλιματική Αλλαγή δεν είναι fake news – H Βρετανία κήρυξε κατάσταση ξηρασίας
13 Αυγούστου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Διαγενεακή Αλληλεγγύη: Δημιουργώντας έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Διαγενεακή Αλληλεγγύη: Δημιουργώντας έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες»

Για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το μέλλον που ονειρεύεται και σχεδιάζει έχει ως επίκεντρο τους νέους και τις νέες.
Θυμίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Το θέμα για το 2022 είναι «Διαγενεακή Αλληλεγγύη: Δημιουργώντας έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες». Το φετινό θέμα στοχεύει στην ενίσχυση του μηνύματος ότι χρειάζεται δράση σε όλες τις γενιές και ενεργή συμμετοχή των νέων, για να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μένει πίσω. Σε μια χρονιά, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, τονίζει τη σημαντικότητα της συλλογικής προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης, ο κόσμος πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό όλων των γενεών.

Έμπρακτα δίπλα στους νέους το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα είναι ιδανική ευκαιρία για να αναφερθούμε στη σημαντική θεσμική ενίσχυση κατέγραψε το Πράσινο Κίνημα και συγκεκριμένα η Νεολαία του κόμματος, η οποία έγινε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης, το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησαν οι δύο Συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, κ. Λάμπρος Σπάθης. Την ηγετική ομάδα του κόμματος συνόδευσε και ο κ. Νίκος Στάης, ως υπεύθυνος Συντονιστής για τα ζητήματα της νεολαίας. Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία του Πράσινου Κινήματος στο Ε.ΣΥ.Ν. αυτά είναι η Κατερίνα Βάλλα, εκ των ιδρυτικών μελών της Νεολαίας του κόμματος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, φοιτητής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος.
Από τις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση οι δύο εκπρόσωποι του Πράσινου Κινήματος αναμένεται να βοηθήσουν στο έργο του Ε.ΣΥ.Ν. σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην Ισότητα, καθώς όπως είναι γνωστό το κόμμα έχει επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις σε αυτούς τους δύο τομείς αλλά και η Νεολαία του κόμματος έχει περπατήσει πολλά χιλιόμετρα σε κινητοποιήσεις και δράσεις, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ισότητα.
Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Πρόεδρός του και αναμορφωτής του, νεαρός ιατρός, κ. Αρμόδιος Δρίκος, το μέλος του ΔΣ εκπροσωπώντας τους νέους δικηγόρους γνωστός Νομικός κ. Μπέκας Γεώργιος και ο εκπρόσωπος των νέων Κρητών κ. Μαριδάκης Στέλιος.
Ο κύριος Δρίκος στην δήλωση που έκανε ανέφερε τα εξής: “Καλωσορίζουμε στο ΕΣΥΝ ακόμα μια πολιτική νεολαία που εκπροσωπεί ιδανικά πολύ κοντά στις ιδέες μας σχετικά με την οικολογία, το πράσινο επιχειρείν και την πράσινη οικονομία.”

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα έρχεται να μας υπογραμμίσει ότι η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον πρέπει να είναι κοινή μας έγνοια και σε προτεραιότητα.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών είναι κλειδί. Εγγυάται την επαφή που πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή μεταξύ μας, για να ενισχύεται η κοινωνική συνοχή. Για να μην χάσει την αντοχή του το κοινό πλέγμα των δυνάμεων μας. Για να αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις στο παρόν, ατενίζοντας πάντα ένα καλύτερο μέλλον κάνοντας κάθε αλλαγή που είναι απαραίτητη. Άλλωστε, διαχρονικά, οι αλλαγές στον κόσμο είχαν πάντα το έντονο αποτύπωμα των νέων. Το Πράσινο Κίνημα αποδεικνύει με κάθε ενέργειά του ότι οι νέοι βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής του.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη