ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Είμαστε το προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Είμαστε υπέρ ενός νέου μοντέλου πρόληψης στην Πολιτική Προστασία
1 Μαρτίου 2022
ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε 24ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο
2 Μαρτίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Είμαστε το προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Είμαστε το προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όλα έχουν και ένα όριο, ακόμη και η κακοήθεια. Επειδή ορισμένοι…εξαιρετικά κακόφωνοι επαγγελματίες, επιμένουν στις αλλοπρόσαλλες παραφωνίες τους, ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση μια και καλή – και δεν θα ξαναεπανέλθουμε σε αυτό: Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι ένα προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας, που στοχεύει στην ευημερία και προκοπή του Ελληνικού Λαού. Και τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κοινή πολιτική διακήρυξη αρχών και θέσεων για το «πως πορευόμαστε και σε τι στοχεύουμε» στην οποία και τους παραπέμπουμε.
Τα τραγικά λάθη μοιραίων ανθρώπων που απομύζησαν για ίδιον όφελος τον «πράσινο χώρο» τα προηγούμενα χρόνια και τον απαξίωσαν στα μάτια του Ελληνικού λαού ως «τοξικό», μας αφορούν μόνο στο βαθμό που τα αποδοκιμάζουμε με όση δύναμη διαθέτουμε, τα αποκηρύσσουμε «με τα βδελυγμίας» και δεν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή σχέση μαζί τους – ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Όλα τα «πράσινα κόμματα και κινήματα» της Ευρώπης εκτός από τον θεσμό της συμπροεδρίας (άνδρας-γυναίκα) ομνύουν – και σωστά – στις συνεργασίες (προεκλογικές και μετεκλογικές). Πάντα με βάση αρχές και θέσεις. Υπηρετώντας τον «πράσινο χώρο» και τις ιδέες του. Αυτό έκανε, κάνει και θα πράξει και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ. Πορευόμαστε με βάση αρχές και θέσεις και όχι με βάση προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες. Ούτε κοιτάζουμε «μπλέ, κόκκινα, πράσινα ή πορτοκαλί σηματάκια και καφενεία» που στις μέρες μας δεν αφορούν κανέναν. Το απέδειξε και η μετεκλογική συνεργασία στην Γερμανία όπου το Γερμανικό Πράσινο Κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους με βάση προγραμματική τους συμφωνία.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την «δεξιά» όπως μηρυκάζουν ορισμένοι τυφλοπόντικες της εξουσίας – άλλωστε διέγραψε αμέσως τον περιφερειακό του σύμβουλο στη Θεσσαλία Θ.Ακρίβο όταν ανακοίνωσε την προσχώρηση του στον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κ.Αγοραστού. Και στην περιφέρεια Αττικής η παράταξη μας με τις δύο έδρες που διαθέτει λειτουργεί ΑΥΤΟΝΟΜΑ και ψηφίζει – όπως γνωρίζουν όλοι και μπορεί εύκολα να αποδειχτεί – σύμφωνα με την «πράσινη συνείδηση της» για το καλό των πολιτών και της Αττικής.
Στο δια ταύτα: Η καθαρή δημοκρατική μας συνείδηση και οι αρχές που διέπουν την ζωή μας, μαζί με τις υπογραφές μας σε κείμενα αρχών και θέσεων για την πορεία μας στο μέλλον, είναι η απάντηση μας στους ασπάλακες, που τώρα ή στο μέλλον θέλουν ή θα θελήσουν να ασχοληθούν με εμάς και τις προθέσεις μας. Ερχόμαστε».