ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ελάτε μαζί μας…

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη
22 Ιουνίου 2022
Μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
23 Ιουνίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ελάτε μαζί μας…

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ελάτε μαζί μας…

Άρθρο του Δημοσιογράφου – Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εκπροσώπου Τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκου Καραμπάση

Για να μιλάμε καθαρά και «όπως είναι τα πράγματα» γιατί από ο,τι φαίνεται «τα χειρότερα έρχονται».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε παταγωδώς μέχρι σήμερα στην ύπαρξη της, για έναν απλό λόγο: Γιατί στην πραγματικότητα υπήρξε το plan b της Ναζιστικής Γερμανίας. Και ως Project της Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ «σε περίπτωση που χάσουμε τον πόλεμο, τι κάνουμε;» δημιουργήθηκε αρχικά η ΕΟΚ και στη συνέχεια η ΕΕ ως ένα «γερμανικό imperium» στην ουσία ως μια «γερμανική αποικία» που ολοκληρώθηκε με την λεγόμενη «ευρωζώνη» (τις χώρες της άμεσης γερμανικής επιρροής του «μάρκου»).

Εμείς οι Έλληνες το ζήσαμε άλλωστε «από πρώτο χέρι» από το 2010 μέχρι και σήμερα, με τα διαβόητα «μνημόνια» και τις «κυβερνήσεις μαριονέτες των Γερμανών» που την ουσία έργο τους ήταν να διαλύσουν την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία και να επιτρέψουν στην Γερμανία – με τους δορυφόρους της – να επιδοθούν σε ένα ξεδιάντροπο και ανελέητο «πλιάτσικο» που το έχουν μάλιστα προγραμματίσει να φτάσει στα…99 χρόνια! Μοντέρνες αποικιοκρατικές πολιτικές «εθνοκάθαρσης» και ελέγχου των εθνών (με το αζημίωτο).

Σήμερα λοιπόν αυτό «το εθνικό μωσαϊκό καρικατούρας» που ονομάζεται «Ευρωπαϊκή Ένωση» ετοιμάζεται να κηρύξει καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» αφού ως παρακολούθημα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο με αφορμή και την πολεμική σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας (οι Γερμανοί παραχώρησαν μετά την ήττα τους στον Β’ Παγκόσμιο την πολιτική και στρατιωτική τους «ύπαρξη» στις ΗΠΑ- όχι όμως και την οικονομική τους αυτοτέλεια, ειδικά μετά την ενοποίηση των δυο Γερμανιών το 1990).

Ετοιμάζουν λοιπόν στο παρασκήνιο «κυβερνήσεις – φρανκεστάϊν» στις διάφορες χώρες δορυφόρους της Γερμανίας (όπως ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα με Μητσοτάκη, Σημίτη, Ανδρουλάκη, Βενιζέλο, Τσίπρα κ.α.) έχοντας ως «νομιμοποιητική βάση» αυτό που λέμε «εκλογές» – πλέον μια τηλεοπτική δημοσκοπική παρωδία-σαπουνόπερα.

Για να προχωρήσουν από τον Νοέμβριο στις σχεδιαζόμενες «σφαγές των λαών» (καθώς μετά το δίχρονο λουκέτο-φίμωτρο της αποκαλούμενης «πανδημίας», ήρθε και έρχεται καλπάζοντας η αβάσταχτη ακρίβεια για τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη αλλά και με το σάρωμα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, που ετοιμάζεται).

Το καθήκον το δικό μας ως ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς και με μια ισχυρή παρουσία στην κοινωνία και την βουλή, να δώσουμε την δυνατότητα στο λαό μας να επανασχεδιάσει το παρόν και το μέλλον του, προς όφελος του. Ο αγώνας αναμφίβολα έχει και εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά μετά τα όσα συνέβησαν από το 2010 καθώς η χώρα μας έχασε την εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία της και στην ουσία έχει μεταβληθεί σε μια αέναη αποικία χρέους, στα αποκλειστικά κέφια της Γερμανίας.

Για αυτό και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει προτείνει την συντακτική εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού που θα επανακαθορίσει όλες τις πολιτικές και πολιτειακές νέες δομές που απαιτούνται για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Με την ενεργοποίηση ΟΛΟΥ του Ελληνισμού και όσων νιώθουν ότι είναι Έλληνες (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου). Το σημερινό Σύνταγμα δεν μπορεί να μας προσφέρει τα αναγκαία εργαλεία που απαιτούνται για την αναδιάταξη των δυνάμεων του Ελληνισμού.

Ο αγώνας προφανώς είναι δύσκολος και ναρκοθετημένος από τις «γερμανικές δυνάμεις» που έρχονται μέσα από την «ναζιστική παράδοση». Ευτυχώς όμως υπάρχουν και «γερμανικές δυνάμεις» υγιείς, δημοκρατικές και ανθρωπιστικές και θα έλεγα και «ελληνικής παιδείας» (όπως στο παρελθόν υπήρξαν για παράδειγμα οι πρώτοι βασιλείς ο Οθωνας και η Αμαλία).

Όπως υπάρχουν πολλές δημοκρατικές και υγιείς δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Που όλοι μαζί μπορούμε να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη των λαών, τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες. Με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα.

Το ΠΡΑΣΝΟ ΚΙΝΗΜΑ εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν η ποιότητα ζωής, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία στην πράξη, ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον, ο σεβασμός και η αγάπη προς τα κάθε μορφής ζώα και πλάσματα της Γης, να είναι «κεντρική πολιτική». Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ένα βαθύτατα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κίνημα, με ουμανιστικές, ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, «είναι εδώ» για να συνεισφέρει με τις δυνάμεις του προς αυτή την κατεύθυνση.
Για αυτό εδώ και λίγο καιρό είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις με τους «όμορους πολιτικούς χώρους» για μια ενδεχόμενη κοινή μας εκλογική παρουσία. Για ένα ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τον πράσινο δημοκρατικό χώρο, σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία δυνάμεων και προσωπικοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θα διεκδικήσει την παρουσία του στη βουλή και προς αυτή την κατεύθυνση ΚΑΛΟΥΜΕ τον Ελληνικό Λαό, ειδικά τους νέους και τις νέες μας να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ μαζί μας, σε αυτόν τον δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Ερχόμαστε…