ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική Ενημερωση απο τη διοίκηση της ΔΕΘ

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στη ΔΕΘ: Ελλάδα 2023 Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης
13 Σεπτεμβρίου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Με τον Γαβριηλ Αβραμίδη «Πρώτη Δυναμη για τη Μακεδονία»
14 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική Ενημερωση απο τη διοίκηση της ΔΕΘ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική Ενημερωση απο τη διοίκηση της ΔΕΘ

Με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ Αλέξη Τσαξιρλη συναντήθηκε κλιμάκιο του Πρασινου Κινήματος, στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων στη ΔΕΘ.
Το κλιμάκιο του Πρασίνου Κινήματος αποτελούνταν απο τους δυο συμπροέδρους Ρια Ακριβου και Κώστα Καλογράνη, απο τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Καραμπαση, τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου Βασίλη Ρόκο και τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικης και αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδακη.
Ο κ. Τσαξιρλης ενημέρωσε το Πρασινο Κινημα για την εξέλιξη του master plan της ανάπλασης της ΔΕΘ. Μια ανάπλαση η οποια θα πραγματοποιηθεί με «Πρασινο» πρόσημο αφου το 50% της εκτασης θα ειναι ελεύθερος χώρος με τα χαρακτηριστικά Πάρκου. Επισης ενεργειακά θα ειναι στη «πράσινη» κατεύθυνση αφου το 70% της αναγκαίας ενεργειας θα καλύπτεται απο φωτοβολταϊκά , ενώ θα υπάρχει και σύστημα ανακύκλωσης και επαχρησιμοποιησης του υδάτινου στοιχείου.
Παράλληλα ο κ.Τσαξιρλης παρουσίασε και κάποια στατιστικά στοιχεία απο την πετυχημένη φετινή ΔΕΘ, η οποια ειναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε συνθήκες κανονικότητας στη μετα ΔΕΙ εποχή.
Απο την πλευρά του Πρασίνου Κινήματος επισημάνθηκε οτι εκτος απο την ενεργειακά «πράσινη» προσέγγιση, η Ανάπλαση της ΔΕΘ θα πρεπει να περιλαμβάνει και σχεδιασμό για τη δυνατότητα υψηλής προσβασιμότητας για τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα.

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα