ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατέγραψε Μεγάλες Επιτυχίες στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
19 Οκτωβρίου 2023
ΥΠΕΣ: Σύσταση επιτροπών εποπτείας αξιολόγησης για τους υπαλλήλους ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ
23 Οκτωβρίου 2023
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατέγραψε Μεγάλες Επιτυχίες στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατέγραψε Μεγάλες Επιτυχίες στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

  • Εντυπωσιακός ο απολογισμός σε Δήμους και Περιφέρειες.

Νέος αέρας στις «πράσινες» πολιτικές στην αυτοδιοίκηση μετά την ισχυροποίηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις πρόσφατες εκλογές. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είχε δυναμική παρουσία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στις παρατάξεις που στήριξε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ τόσο στις Περιφερειακές εκλογές, όσο και στις Δημοτικές εκλογές. Ένα ποσοστό από αυτούς εκλέχθηκαν, ωστόσο όλοι κατέγραψαν αξιοπρεπέστατη δυναμική.

Στην ΑΤΤΙΚΗ στηρίξαμε την παράταξη του νέου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και συμβάλαμε να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Χαρδαλιάς έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα Green Help Desk στην Περιφέρεια Αττικής, όπου την βασική ευθύνη θα την έχει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Στην ΚΡΗΤΗ εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Γιάννης Αναστασάκης με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη.

Στο ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος ο Οδυσσέας Καμπόλης, με την παράταξη του δημάρχου Σπύρου Βρεττού, ενώ πήγαν πάρα πολύ καλά, ο Γιάννης Καλάργαλης και ο Θοδωρής Χαραλαμπίδης.

Στη ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ εκλέχτηκε η Γεωργία Βαμβακερού στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Στο ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ , εκλέχτηκε ο Γιώργος Τεκελής  στον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Μύτογλου

Στο ΔΗΜΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ εκλέχτηκε ο Κώστας Γκώνιας, με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου Δημήτρη Καραμάνη.

Στο ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ, εκλέχτηκε η Χριστίνα Χατζελένη, με την παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου.

Στο ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, εκλέχθηκαν ο Δημήτρης Ζαλακούδης, Ευθύμιος Παπακώστας και Εμμανουήλ Σίμος, στην παράταξη του δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα.

Στο ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ εκλέχτηκε η Τερψιχόρη Γκιόκα, στο συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας του Γιάννη Σταθόπουλου.

Στη ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ , εκλέχτηκε η Ευθαλία Ασλανίδου Λιγούρα και η Ιωάννα – Νικολίτσα Δόνγκα, με την παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Δαβάκη.

Στο ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, εκλέχτηκε η Σπυριδούλα Κόκκαλη με την  παράταξη που είναι επικεφαλής ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης.

Στο ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ εκλέχτηκε ο Γιάννης Τζιροζίδης και πήγαν πολύ καλά ο  Γιώργος Γουρζουλίδης, ο Γιώργος Λειβαδίτης και ο Μιχάλης Γρύλλης, παρά το γεγονός ότι η παράταξη του δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου, έχασε και θα είναι στην αντιπολίτευση.

Στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η φίλη του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ , Ιωάννα Αβραμίδου, βγήκε πρώτη σε σταυρούς στην ανεξάρτητη παράταξη του Βασίλη Ρόκου.

Στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, η Μαρία Μπεναρδή με τον Γιώργο Κάβουκα στη Χίο και ο Πάνος Λαντούρης στη Λήμνο συνέβαλαν στη νίκη της ανεξάρτητης παράταξης που είναι επικεφαλής ο περιφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Ήδη οργανώνουμε το Γραφείο Περιβάλλοντος στη Χίο.

Στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ η Ειρήνη Βούλγαρη, έξανε μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, στο ψηφοδέλτιο του νέου περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Στην ΗΠΕΙΡΟ, στηρίξαμε όλους τους υποψηφίους της ανεξάρτητης παράταξης που είναι επικεφαλής ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, όπου έλαβε 5,44%.

Στη  ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο Στέφανος Κωτσίδης πήγε πολύ καλά  στην παράταξη του νέου περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη.

Στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ο Αντώνης Γάκης και ο Ανδρέας Πράσινος άφησαν το στίγμα τους στον προεκλογικό αγώνα με την παράταξη της μειοψηφίας  με επικεφαλής το Νικηφόρο Παπανικόλα.

Στην ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ο Γιάννης Θεοδώρου και η Ελένη Καρκαλή, κατέγραψαν σημαντική παρουσία στις πρώτες θέσεις της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Λουκά Αποστολίδη.

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ , ο Αργύρης Προμοίρας, πήγε πολύ καλά με την παράταξη του νέου περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, όλοι οι υποψήφιοι μας, αγωνιστήκανε αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπει στο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη που είναι επικεφαλής η Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Πολλά συγχαρητήρια στους  υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  Παναγιώτη Γραμματικάκη, Δημήτρη Δρούλια, Άρτεμις Κυριακού, Σοφία Αγγέλαινα , Κυριακή (Κίκα) Παρδάκη, Νίκος Σαράντης και Θεόδωρος Κριεκούκης

Στο ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, πλασαρίστηκαν σε πολύ καλή θέση η υποψήφια δημοτική σύμβουλο Άννα  Ίνγκα Αβραμίδου και οι υποψήφιοι  κοινοτικοί σύμβουλοι, Ραφαηλία Αλεξίου και Δημήτρη Σούρβαλη.

Στο Δήμο ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΠΑΤΩΝ, έκανε πολύ καλή εμφάνιση η Γεωργία (Γωγώ) Αραβανή, με την παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Μάρκου

Στο ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ , ξεχώρισε με την αγωνιστικότητά της, η Ιωάννα Καρβέλη, που ήταν υποψήφια με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Νίκου Παπαπέτρου.

Στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, η Μαρία Παπαχαραλάμπους πήγε πολύ καλά με την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Κώστας Ζαχαριάδης

Στο ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, πολύ καλή εμφάνιση έκανε η  Καλλιόπη (Κάλλια)  Μαρκατάτου – Τσίχλα, με την παράταξη του νέου δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Στο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, πολύ καλή επίδοση είχε ο Γιάννης Κουσουλός με την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας με επικεφαλής το Νίκο Καρυστινό.

Στο ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ πήγε πολύ καλά ο Σπύρος Θύμης, με την παράταξη του νέου δημάρχου Στέφανου Πουλημένου.

Στο ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, έκανε καλή εμφάνιση η Αλεξάνδρα Τρασιά, με την παράταξη του πρώην δημάρχου Νίκου Καραπάνου.

Στο ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ καλή επίδοση σημείωσε η Μαρία Γελεγένη, με την παράταξη της Κλαίρης Δεληγιάννη.

Στο ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ αξιόλογη παρουσία είχε ο Κωνσταντίνος Σουρβίνος, με την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Στέφανου Βλάχου.

Στο ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ -ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ο  Ιερόθεο Δέσκο και Σταύρος Καβάγιας, είχαν αξιοπρεπέστατη παρουσία με την παράταξη του Στέφανου Γατσούλη.

Στο ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αξιοπρεπέστατη παρουσία είχε η Μαρία Τσαπέπα με την παράταξη της Κρίστης Αγαπητού.

Στο ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ η Κυριακή Στεφανίδη συνέβαλε στη νίκη του νέου δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη.

Στο ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ο Δημήτρης Δελιτζιάς, έδωσε έναν ωραίο αλλά δύσκολο αγώνα, με την παράταξη του Σπήλιου Τσιγάρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στήριξε ολοκληρωτικά και συνέβαλε στη νίκη των παρατάξεων του Μάριου Ψυχάλη στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Δήμο Περιστερίου, του Λάζαρου Κυρίζογλου στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, του Αρμόδιου Δρίκου στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, του Ιωάννη Ηλία στο Δήμο Ασπροπύργου, του Νίκου Χουρσαλά, στο Δήμο Κορυδαλλού, του Γιάννη Φωστηρόπουλο στο Παλαιό Φάληρο, του Παναγιώτη Μανούρη στη Νέα Ιωνία, του Δημήτρη Λουκά στο Δήμο Λαυρεωτικής, του Ισίδωρου Μάδη στην Παιανία και του Ιωάννη Μαλτέζου, στο Δήμο Άργους Μυκηνών.

Επίσης, στηρίξαμε τις παρατάξεις που έκαναν μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση αλλά δεν κέρδισαν, με επικεφαλής, το Μίλτο Μπαντή στο Βύρωνα,  τη Μαρία Μανούκα στον Εύοσμο- Κορδελιό, τον Χρήστο Χρηστάκη στην Ελευσίνα, το Νικήτα Αρετάκη στη Ζάκυνθο, τον Γιώργο Χατζηδάκη στην Ηλιούπολη, τον Δημήτρη Κάρναβο στην Καλλιθέα, τον Χρήστο Βάρδα στην Καλαμαριά, τον Λάζαρο Μαλούτα στην Κοζάνη, τον Δημήτρη Πρωτόπαππα στην Κόρινθο, τον Ευάγγελο Μπουρνούς στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου στο Δήμο Τριφυλλίας, τον Χρήστο Ρούσα στο Δήμο Φυλής, τον Άρη Πανόπουλο στο Δήμο Χαϊδαρίου, τον Γιώργο Παπαδημητρίου στο Δήμο Ηρακλείου, τον Βασίλη Καραβάκο στο Δήμο Μεταμόρφωσης.