ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μονόδρομος οι άμεσες δράσεις για την εξάλειψη της φτώχειας

Στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης ο Απ. Τζιτζικώστας
17 Οκτωβρίου 2022
Αρχές και στόχοι καλής διακυβέρνησης
17 Οκτωβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μονόδρομος οι άμεσες δράσεις για την εξάλειψη της φτώχειας

17 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μονόδρομος οι άμεσες δράσεις για την εξάλειψη της φτώχειας

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας το Πράσινο Κίνημα τονίζει ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, υποχωρούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το τρομακτικό κόστος ζωής επηρεάζει συνεχώς περισσότερους πολίτες και νοικοκυριά. Η τεράστια αύξηση όλων των τιμών, οφείλεται κυρίως στην αποδιοργάνωση των εφοδιαστικών αλυσίδων που οδήγησαν στην αδυναμία της προσφοράς να ανταποκριθεί άμεσα στην αύξηση της ζήτησης. Ο πληθωρισμός και προσθετικά τα κερδοσκοπικά ποσοστά ήδη μεταφέρθηκαν στους καταναλωτές, από την ενεργειακή κρίση.

Είναι πλέον πασιφανές, ότι και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες εκθέσεις (Σ.Σ. Μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ), επιβεβαιώνουν την θέση του Πράσινου Κινήματος για αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εμπεριέχει έναν Επιδοματικό Εθισμό της κοινωνίας, με ταυτόχρονη ισχυροποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων. Αυτό, όμως έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση της οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών. Το Πράσινο Κίνημα, στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ παρουσίασε το «Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης», το εμπεριέχει και σύγχρονες επεξεργασμένες πολιτικές για να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος φτωχοποίησης των νέων γονέων. Η ακρίβεια και η φτώχια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν αλλάξει το μείγμα της πολιτικής.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η αφετηρία του εορτασμού, ήταν μια διαδήλωση 100.000 ατόμων στην πλατεία Τροκαντερού στο Παρίσι, στις 17 Οκτωβρίου 1987. Σε μια αναμνηστική πλάκα, χαράχτηκε η επιγραφή: «Οπουδήποτε οι άνδρες και οι γυναίκες είναι καταδικασμένοι να ζουν στην απόλυτη φτώχεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται. Είναι ιερό καθήκον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά». Η διαδήλωση υποστήριζε μία οργάνωση, που είχε ιδρυθεί από τον καθολικό ιερωμένο Γιόζεφ Βρεσίνσκι, με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της ακραίας φτώχειας σε όλο τον κόσμο. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, στις 22 Δεκεμβρίου 1992, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 17η Οκτωβρίου ως «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας». Σκοπός της η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους με καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε τα εξής: «Η επιμονή της ακραίας φτώχειας στην κοινωνία αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αποτελεί ιερό καθήκον μας ως κοινωνία να συνεργαστούμε ώστε να εξαλείψουμε τα συστήματα διακρίσεων που διαιωνίζουν τους κύκλους της φτώχειας. Η επιτάχυνση της παγκόσμιας δράσης για την εξάλειψη της φτώχειας είναι μονόδρομος. Στα “δικά μας”, η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων, έχει μείνει μετεξεταστέα στην κοινωνική πολιτική, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ενίσχυση των φτωχών οικογενειών και των μικρομεσαίων. Την αποτυχία της περιγράφουν οι τεκμηριωμένες εκθέσεις, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από την Ελλάδα. Μοναδική πολιτική απάντηση, είναι το Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης, που έχει εκπονήσει το Πράσινο Κίνημα. Για αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη