ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή για την κυβέρνηση να αφήνει 780.000 ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς παροχές Υγείας

Οι προϋποθέσεις για μειωμένη σύνταξη από το Δημόσιο (παραδείγματα)
4 Μαρτίου 2024
Έκτακτο ψήφισμα Δήμου Κηφισιάς για τη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης
4 Μαρτίου 2024
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή για την κυβέρνηση να αφήνει 780.000 ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς παροχές Υγείας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή για την κυβέρνηση να αφήνει 780.000 ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς παροχές Υγείας

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να δώσει λύση, σήμερα κιόλας, στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε από την 1η Μαρτίου 2024, αφήνοντας επί της ουσίας ανασφάλιστους περίπου 780.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του μήνα περίπου 780.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ μη μισθωτοί έμειναν εκτός δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ η Υγεία εντάσσεται στα Κοινά Αγαθά και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Πριν λίγες ημέρες έληξε η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους Μη Μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες) όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ και όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιο πρόβλημα.
Δυστυχώς, παρά τα όσα προσπάθησε να μας πείσει η κα. Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής σήμερα, επιχειρώντας να στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε η ίδια με τίτλο «Κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025», στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» και παρά τις ανακρίβειες που ανέφερε, επί της ουσίας απέτυχε να υπερασπιστεί τις πολιτικές της κυβέρνησής της που σπρώχνουν εκτός υπηρεσιών Υγείας 780.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ο Συμπρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα κρούει για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς όμως έχει αποδείξει ότι δεν ακούει. Από την 1η Μαρτίου βρέθηκαν ουσιαστικά ανασφάλιστοι περίπου 780.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν για να δώσουν λύση; Για το Πράσινο Κίνημα η Υγεία εντάσσεται στα Κοινά Αγαθά και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα αποφασίσουν να ακούσουν στην κυβέρνηση και να δοθεί λύση ώστε να μη μείνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς ιατρική περίθαλψη.”