ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή της κυβέρνησης, η νομιμοποίηση του νεοναζί, από την Ελληνική Βουλή

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να θωρακιστούμε με ένα ισχυρό σύστημα υγείας
7 Απριλίου 2022
Ν. Παπαδάκης: “Να εξασφαλίσουμε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες”
8 Απριλίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή της κυβέρνησης, η νομιμοποίηση του νεοναζί, από την Ελληνική Βουλή

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ντροπή της κυβέρνησης, η νομιμοποίηση του νεοναζί, από την Ελληνική Βουλή

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία, τάχθηκε σταθερά και συγκεκριμένα, υπέρ της Ειρήνης και στηλίτευσε την επιθετική ενέργεια της Ρωσίας. Για εμάς η ευημερία των πολιτών όλου του κόσμου, είναι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της πολιτικής μας και μόνο μέσω της Ειρήνης μπορεί να επιτευχθεί.

Ωστόσο, η επιλογή να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο μαχητής του νεοναζιστικού τάματος Αζόφ, ονόματι Μιχαήλ, είναι μία ευθεία προσβολή στους ιστορικούς αγώνες των Ελλήνων ενάντια στους νεοναζί. Πρόκειται για μία ακόμα πολιτική γκάφα της κυβέρνησης, η οποία στο βωμό μίας επικοινωνιακής φιέστας, δεν ενδιαφέρθηκε να τηρήσει σωστά το πρωτόκολλο ελέγχου και να προστατεύσει το ελληνικό κοινοβούλιο και τους έλληνες δημοκράτες πολίτες.

Εμάς στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, δεν μας ενδιαφέρει αν ο Μιχαήλ του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, έχει ελληνικές ρίζες. Εξάλλου το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, στο πρόσφατο παρελθόν συγκρούστηκε πολλαπλώς στις τοπικές κοινωνίες και με το ελληνικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε απαράδεκτο ότι δόθηκε η δυνατότητα σε έναν εκπρόσωπο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, να μιλήσει επίσημα στην ελληνική βουλή και μέσω αυτής σε όλους τους Έλληνες. Επίσης, σε μία τέτοια ειδική συνεδρίαση είναι αυτονόητο πολιτικά, ότι θα έπρεπε να γίνει αναφορά στην αντίστοιχη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Ούτε αυτό συνέβη…

Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην κατάπαυση των πυρών, στη δημιουργία ασφαλών διαδρομών για να φύγουν οι άμαχοι πολίτες της Ουκρανίας και φυσικά δεν αλλάζει η πολιτική μας στάση, για την εισβολή της Ρωσίας. Ωστόσο, δεν θα δώσουμε άλλοθι σε κανένα νεοναζιστικό μόρφωμα να αναδειχθεί, να νομιμοποιηθεί και να επισημοποιηθεί. Για την πολιτική κατάντια αυτής της κυβέρνησης μία λέξη μόνο ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ.