ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Προκαλεί ερωτήματα η στήριξη του κ. Ανδρουλάκη στον Μπουρχάν Μπαράν

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ράπισμα της Ε.Ε. στην κυβέρνηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική
2 Σεπτεμβρίου 2022
Προσλήψεις 2023: Βγήκε η Εγκύκλιος – Έως 12 Σεπτεμβρίου τα Αιτήματα
5 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Προκαλεί ερωτήματα η στήριξη του κ. Ανδρουλάκη στον Μπουρχάν Μπαράν

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Προκαλεί ερωτήματα η στήριξη του κ. Ανδρουλάκη στον Μπουρχάν Μπαράν
· Να υιοθετηθεί από όλους η πρόταση του Πράσινου Κινήματος και να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τη δήλωση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Dan?sma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο Μπουρχάν Μπαράν δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υιοθετήσουν την ανακοινωμένη πρόταση, να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και να ενσωματωθεί με αυτό της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε επίσημα στη ΔΕΘ το 2021 και θα γίνει αναφορά και φέτος στην Συνέντευξη Τύπου του Πράσινου Κινήματος την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, ιδίως από την χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι στο δημόσιο πολιτικό βίο κυριαρχεί το θέμα των υποκλοπών, όπου από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι 6 στελέχη της ΕΥΠ και η αρμόδια εισαγγελέας υπέγραψαν τις παρακολουθήσεις του κ. Ανδρουλάκη, για «εθνικούς λόγους». Η προκλητική στήριξη του ανεκδιήγητου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας βάζει σε πολλές σκέψεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η όποια εκλογή του ψευδομουφτή, είναι χωρίς νομιμοποίηση, αφού η συνθήκη της Λοζάνης δεν αναφέρει σε κανένα άρθρο της, ότι εκλέγονται οι Μουφτήδες κάτι που δεν αποδέχεται η τουρκική πλευρά για την μειονότητα της Θράκης, που επιμένει να της προσδίδει εθνική ταυτότητα (τουρκική) και όχι θρησκευτική (μουσουλμανική) παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης. Να σημειώσουμε ότι νόμιμος από το ελληνικό κράτος Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης είναι ο κ. Χεμσερή Νεζντέν.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν δεν σεβάστηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο της επιλογής του Μουφτή για την μειονότητα της Θράκης που είχε ψηφιστεί στη Βουλή (στην οποία συμμετέχει) τον Ιούλιο, το οποίο προβλέπει την επιλογή του από 33μελή Συντονιστική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη της μειονότητας και τον ορισμό του από το Υπουργείο με προεδρικό Διάταγμα. Ένας νέος νόμος που έτυχε ευρείας αποδοχής από τα κόμματα της Βουλής.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής : «Ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η πρόταση του Πράσινου Κινήματος , να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και να συγχωνευτεί με αυτό της Θεσσαλονίκης. Να αφήσουμε όλους τους Έλληνες της περιοχής, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μουσουλμάνοι να ζήσουν ειρηνικά και αγαπημένα. Να αφήσουμε να αναδειχθεί η πολύχρωμη Θράκη. Να μην έχουν λόγο ύπαρξης αυτοί που στην πλάτη των απλών ανθρώπων παίζουν επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια. Η ουσιαστική στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, στα όσα απαράδεκτα δήλωσε ο βουλευτής του Μπουρχάν Μπαράν , εγείρει πολλά ερωτήματα…»

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα