ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζει Παπαδάκη, Λυμπεροπούλου και Γεωργόπουλο σε Αττική, Πελοπόννησο και Ήπειρο

Π. Δυτικής Μακεδονίας: Ανεξαρτητοποιήθηκαν πέντε πρώην αντιπεριφερειάρχες Κασαπίδη -Πάνε Αμανατίδη
4 Αυγούστου 2023
Καλαμάτα: Υποβολή προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων ύψους 4,23 εκατ. € από το Δήμο, στο πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ”
7 Αυγούστου 2023
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζει Παπαδάκη, Λυμπεροπούλου και Γεωργόπουλο σε Αττική, Πελοπόννησο και Ήπειρο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζει Παπαδάκη, Λυμπεροπούλου και Γεωργόπουλο σε Αττική, Πελοπόννησο και Ήπειρο

Τους τρεις πρώτους υποψήφιους Περιφερειάρχες που στηρίζει στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε το Πράσινο Κίνημα. Πρόκειται για υποψηφιότητες, με «πράσινο» πρόσημο, που έχουν σαφέστατο σημείο αναφοράς, με το κόμμα. Καλούμε, όλους τους πολίτες, με «πράσινη» και οικολογική συνείδηση, να στηρίξουν και να ψηφίσουν αυτές τις παρατάξεις που έχουν αγωνιστεί για το περιβάλλον. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ισχυρές παρατάξεις στα επόμενα περιφερειακά συμβούλια, για το καλό του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Το Πράσινο Κίνημα, στηρίζει τις εξής παρατάξεις:

Στην Περιφέρεια Αττικής την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής το Νίκο Παπαδάκη. Πρόκειται για την παράταξη του Πράσινου Κινήματος στην Αττική, αφού σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, είναι μέλη και φίλοι του κόμματος. Το 2019, είχε επίσης την στήριξη του Πράσινου Κινήματος και είχε εκλέξει δύο περιφερειακούς συμβούλους. Τα τέσσερα αυτά χρόνια, η δράση ήταν έντονη, με πάνω από 300 εισηγήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, οι οποίες υπερψηφίστηκαν όλες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την παράταξη  «Πράσινη Πελοπόννησος», με επικεφαλής τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Πρόκειται για την παράταξη που είχε στηρίξει το Πράσινο Κίνημα και το 2019, με υποψηφιότητες, συμβάλλοντας στην εκλογή περιφερειακού συμβούλου.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου την παράταξη  «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο. Πρόκειται για μία νέα παράταξη που κατεβαίνει για πρώτη φορά, στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ουσιαστικά είναι η μοναδική παράταξη με «πράσινο» πρόσημο που έχει αγωνιστεί σε συνεργασία με το Πράσινο Κίνημα, για τα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό οι πράσινες παρατάξεις να είναι ενισχυμένες στα επόμενα περιφερειακά συμβούλια. Τα θέματα του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και μόνο αυτοί που τα γνωρίζουν πραγματικά, μπορούν να προτείνουν αξιόπιστες λύσεις. Μαζί με το Πράσινο ίδρυμα «Θεόφραστος», που είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών, θα συνδράμουμε τις παρατάξεις που στηρίζουμε με σοβαρές και επεξεργασμένες προτάσεις.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green …για τη ζωή μας