ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε Νικηφόρο Παπανικόλα στο Νότιο Αιγαίο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τρεις νέες στηρίξεις υποψήφιων δημάρχων
22 Σεπτεμβρίου 2023
Την παράταξη Ρούσσα στηρίζουν Συριζαίοι στο Δήμο Φυλής
24 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε Νικηφόρο Παπανικόλα στο Νότιο Αιγαίο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε Νικηφόρο Παπανικόλα στο Νότιο Αιγαίο

Το Πράσινο Κίνημα, ανακοινώνει την στήριξή του σε έναν ακόμα υποψήφιο Περιφερειάρχη, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές του Οκτωβρίου. Ο συνδυασμός που στηρίζουμε αφορά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρο Παπανικόλα. Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του Πράσινου Κινήματος, να στηρίξουν την συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη.

Συμμετέχουμε μαζί με τον συνδυασμό του Νικηφόρου Παπανικόλα, σε μια προσπάθεια θεσμικής, περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε κάποιες περιπτώσεις η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί το Νότιο Αιγαίο είναι τεράστια.

Δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες φωτιές στη Ρόδο και την αργή αποκατάσταση των καμένων περιοχών . Αλλά και τις πολλές ανεμογεννήτριες, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.  Η υποβάθμιση που έχουν υποστεί οι περιοχές από τη ρύπανση, οι καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και η έλλειψη υποδομών, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης η διαχείριση των απορριμμάτων, η πορεία της ανακύκλωσης, οι περιβαλλοντικές απειλές, οι σχετικές υποδομές, καθώς επίσης η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και η ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, αποτελούν ζητήματα για τα οποία το Πράσινο Κίνημα έχει τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις.

Για την συγκεκριμένη στήριξη στο Νότιο Αιγαίο , ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Περιφερειών και των Πόλεων η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», είναι στην κορυφή της ατζέντας. Όχι μόνο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία υπάρχουν, αλλά κυρίως για την ποιότητα ζωής των πολιτών, που είναι και το ζητούμενο. Στο Νότιο Αιγαίο ο Νικηφόρος Παπανικόλας και οι συνεργάτες του, μπορούν να επαναφέρουν στην περιφέρεια την ευημερία των πολιτών.»

Υπενθυμίζουμε ότι το Πράσινο Κίνημα έχει ανακοινώσει τις στηρίζεις του, στην υπόλοιπη Ελλάδα, στους εξής περιφερειακούς συνδυασμούς.

Στην Πελοπόννησο, την παράταξη που είναι επικεφαλής η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Στην Ήπειρο, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Λάμπρος Γεωργόπουλος

Στη Θεσσαλία, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Δημήτρης Κουρέτας

Στην Στερεά Ελλάδα, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Λουκάς Αποστολίδης

Στην Κρήτη, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Σταύρος Αρναουτάκης

Στη Δυτική Μακεδονία, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Γιώργος Αμανατίδης

Στο Βόρειο Αιγαίο, την παράταξη που είναι επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης