ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική διαδήλωση ποδηλατών διεκδικώντας Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Οι ενεργειακές κοινότητες εργαλείο βιώσιμης μετάβασης και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας
28 Σεπτεμβρίου 2022
ΥΠΕΣ: Δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού από τους ΟΤΑ βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ
29 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική διαδήλωση ποδηλατών διεκδικώντας Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο

Το Ποδήλατο είναι σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης και στέλνει θετικό μήνυμα για την ενθάρρυνση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο το Πράσινο Κίνημα στηρίζει και συμμετέχει μαζικά στην Πανελλαδική διαδήλωση ποδηλατών που θα γίνει την Κυριακή 2/10/22.
Το πράσινο Κίνημα ενώνει τη φωνή του με τα δίκαια αιτήματα της διαδήλωσης για υποδομές, ασφάλεια και Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο
Το ποδήλατο είναι ένα απλό, οικονομικά προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην άθληση. Το ποδήλατο προσφέρει την άμεση επαφή με το γύρω περιβάλλον. Προσφέρει μακροζωία και ευεξία.
Όσον αφορά στην Κυριακάτικη δράση, οι ποδηλάτες 10 ελληνικών πόλεων θα πραγματοποιήσουν την πρώτη πανελλαδική διαδήλωσή τους, διότι όπως διαπιστώνουν… δεν πάει άλλο.
Η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο βρίσκεται στα συρτάρια εδώ και τρία χρόνια μαζί με πολλές μελέτες ποδηλατοδρόμων.
Οι δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ο ΚΟΚ αναμένει διορθώσεις και βελτιώσεις για την συνύπαρξη ποδηλάτων και Ι.Χ., η αγωγή στα σχολεία βρίσκεται σε αναμονή και η έλλειψη ασφαλών ποδηλατοδιαδρομών αποθαρρύνει τους πολίτες από το να επιλέξουν το ποδήλατο για την μετακίνησή τους.
Η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας (E.O.A.Π), θα μετρούσε ποια είναι η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στην Ελλάδα σήμερα και θα έθετε στόχους για την αύξησή της τα επόμενα χρόνια.
Έτσι οι ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού. Να βγουν στους δρόμους με τα γενικά αλλά και τα τοπικά αιτήματα στην κάθε πόλη.
Στην Αθήνα το ραντεβού ορίστηκε για τις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος. Σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Κάρυστος, Κατερίνη, Μυτιλήνη, Καστοριά, Χίο, Χανιά, Κως, Κέρκυρα, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις.
Μεταξύ των αιτημάτων:
Ζητούν υποδομές για να κινούνται με ασφάλεια.
Ζητούν να μπει η χαρά του ποδηλάτου στη ζωή όλων.
Και ζητούν κυρίως: Την Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε με αφορμή την Κυριακάτικη Πανελλαδική διαδήλωση ποδηλατών: “Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει μόνο στα αυτοκίνητα αλλά στην καθημερινότητα και στις ζωές μας. Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μεταμορφώσουμε σε πιο ανθρώπινες, βιώσιμες και πράσινες τις πόλεις που ζούμε. Το Πράσινο Κίνημα ενθαρρύνει την χρήση του ποδηλάτου, καθώς αποτελεί ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης, το οποίο συντελεί ουσιαστικά τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της ρύπανσης, του θορύβου κ.ά. Με λίγα λόγια, το ποδήλατο μπορεί να γίνει μέρος της νέας μας κανονικότητας και καλούμε τους φίλους του κόμματος να λάβουν μέρος στην διαδήλωση της Κυριακής.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη