ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 5 + 1 παρεμβάσεις στη Βόρεια Εύβοια, για την αποκατάσταση της περιοχής

Παραδόθηκε η μελέτη Αποκατάστασης Κλειστών Γυμναστηρίων «Σπίτι του στίβου και του Βόλεϊ»
21 Δεκεμβρίου 2021
Κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων Covid – 19
22 Δεκεμβρίου 2021
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 5 + 1 παρεμβάσεις στη Βόρεια Εύβοια, για την αποκατάσταση της περιοχής

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 5 + 1 παρεμβάσεις στη Βόρεια Εύβοια, για την αποκατάσταση της περιοχής

  • Μεγάλη περιοδεία μικτού κλιμακίου Πράσινου Κινήματος και Πράσινου Ιδρύματος, για την πορεία αποκατάστασης της περιοχής.
  • Θεσμική συνάντηση με το δήμαρχο Μαντουδίου κ. Τσαπουρνιώτη και τον πρόεδρο των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Στερεάς Ελλάδας κ. Θεοδώρου

Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος, για να εξεταστεί η πορεία αποκατάστασης των καμμένων και η συνολική αναγέννηση της περιοχής. Το μικτό κλιμάκιο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων. Στο δήμαρχο προτάθηκαν μία σειρά από δράσεις που το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα μπορούν να συνεισφέρουν, έτσι ώστε να αναδειχθεί το οικολογικό και πράσινο αποτύπωμα στην αναγέννηση της περιοχής. Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος, ήταν ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λάμπρος Σπάθης και ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης. Εκ μέρους του Πράσινου Ιδρύματος ήταν ο πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Παπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος και ο Διευθυντής Χάρης Κόττης.

Από την κοινή συνάντηση αποφασίστηκαν να συνεισφέρουν το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο ίδρυμα στα εξής:

  1. Να αναδειχθεί το απολιθωμένο δάσος στην Κερασιά, που είναι το πιο παλιό στην Ευρώπη με βάση τη μελέτη του καθηγητή Θεοδώρου. Παράλληλα να γίνει η ανάδειξη του σχετικού μουσείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν απολιθωμένα θηλαστικά και άλλα ευρήματα εκατομμυρίων ετών.
  2. Να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της δημιουργίας καταφυγίου άγριων ζώων στο Όρος Κανδύλη, όπου ο χώρος είναι επισκέψιμος, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς.
  3. Στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Δασικού χωριού» να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή με προτάσεις και κυρίως να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για «μονοπάτια πεζοπορίας» και άλλων δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος που παράλληλα θα το προστατεύουν.
  4. Να δρομολογήσουμε την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή της Στροφυλιάς.
  5. Να διοργανώσουμε την Άνοιξη του 2022 από κοινού μεγάλη ημερίδα με γεωπόνους και άλλους ειδικούς για την σπάνια ασθένεια που παρουσιάζουν τα πλατάνια της περιοχής και ξεραίνονται.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και η συνεισφορά του Ιδρύματος Αλβέρτου του Μονακό για την περιοχή, η οποία θα γίνει μέσω του Πράσινου Ιδρύματος, το 2022. Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκε αναλυτικά ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Στο πλαίσιο της περιοδεία το μικτό κλιμάκιο Πράσινου Κινήματος και Πράσινου Ιδρύματος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Στερεάς Ελλάδας, Γιάννη Θεοδώρου, στον οποίο εκφράστηκε η πρόθεση να υπάρχει συνεργασία σε όλες τις προτεινόμενες δράσεις. Εξάλλου για το Πράσινο Κίνημα η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας και είμαστε το μοναδικό κόμμα που πιέζουμε και ιδεολογικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: “Πήγαμε στη Βόρεια Εύβοια, όχι απλά για να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά για να προσφέρουμε στην αναζωογόνηση της περιοχής, με συγκεκριμένες και μελετημένες προτάσεις. Θέλω να επισημάνω ότι σε όλες τις δράσεις μας θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και λογική. Ο δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης καταβάλει μεγάλες προσπάθειες αλλά ο ρυθμός αποκατάστασης της περιοχής εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης, είναι πολύ αργός και πρέπει όλοι μαζί να επιταχύνουμε.”