Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Αρταίων και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Μικροπροβλήματα από την κακοκαιριά στα ορεινά – Κατέρρευσε έργο αντιστήριξης στην παραλιακή ζώνη
13 Οκτωβρίου 2020
Το Ηράκλειο Αττικής μετρά τις πληγές του
13 Οκτωβρίου 2020
Show all

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Αρταίων και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προγραμματική σύμβαση με τίτλο «Ενίσχυση του Αγροδιατροφικού Κλάδου στην Άρτα, μέσω της συνεργασίας με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)», συνυπέγραψαν, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο Δήμος, υπενθυμίζει, ότι η σύμβαση έρχεται ως συνέχεια της πάγιας άποψης του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, πως η Αρτινοί χρειάζονται το Αγροδιατροφικό Πάρκο και η δημοτική αρχή θα συμβάλλει σε αυτό με όσα μέσα διαθέτει. Είχε προηγηθεί έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή της Σύμβασης.

Αντικείμενο σύμβασης

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμματίζει την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ενίσχυση του Αγροδιατροφικού Κλάδου στην Άρτα μέσω της συνεργασίας με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η).

Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.), σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α’ 142): Αποτελεί δομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εδρεύει στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Άρτας, ενώ η οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία του ανατίθεται στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με το Π.Δ. 264/2001 (ΦΕΚ Α΄ 190).

Στο Π.Α.ΤΕ.Π.Η., σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή, παραγωγικές δραστηριότητες αγροτικής και οικολογικής κατεύθυνσης, που ενσωματώνουν καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα, διατηρώντας μια διαρκή λειτουργική διασύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, την αγορά, τον καταναλωτή και την κοινωνία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων θα σχεδιάζουν από κοινού δράσεις (Έργα), που θα εμπίπτουν στο αντικείμενο και το σκοπό του παρόντος Προγράμματος και θα υλοποιούνται στο Π.Α.ΤΕ.Π.Η.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις Συμβαλλόμενων

Για την υλοποίηση του Προγράμματος, τα συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή ο Δήμος Αρταίων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναλαμβάνουν, τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

Ο Δήμος Αρταίων, ως φορέας χρηματοδότησης, αναλαμβάνει να διευκολύνει τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα αρμόδια όργανα του στην εκτέλεση της σύμβασης και την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας, να χρηματοδοτεί τις δράσεις και Έργα που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος, που προβλέπονται ανά φορέα χρηματοδότησης στο κάθε Έργο, από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Επίσης, να διαθέτει το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίηση επιμέρους δράσεων (Έργων) που εμπίπτουν στο Πρόγραμμα, εφόσον αυτό προβλέπεται και για όσο χρόνο αυτό απαιτείται, για την επιτυχή υλοποίηση του Έργου.

Ενώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από την πλευρά του αναλαμβάνει, την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης, καθώς και να διαθέτει για τον σκοπό αυτό το αναγκαίο προσωπικό και να συνεργάζεται με το Δήμο Αρταίων, προκειμένου να διασφαλισθεί η αρτιότητα στην υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης.

Να συμμετέχει, σε συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εφόσον ζητηθούν από τον Δήμο Αρταίων για την πρόοδο του Προγράμματος, να συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων, στην οποία θα καταγράφονται συνοπτικά οι δράσεις (Έργα) που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος και τα αποτελέσματά τους .

Η έκθεση θα πρέπει να αποστέλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων και το Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τόσο ο Δήμος Αρταίων, όσο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρέχουν στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης κάθε αναγκαία διευκόλυνση που προβλέπεται στην παρούσα σύμβαση, για την επιτέλεση του έργου της.