Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2022 σε δήμους, περιφέρειες και ΝΠΙΔ- Εγκύκλιος

Νέος κύκλος εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων σε εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες
8 Φεβρουαρίου 2022
Μέχρι 25 Φεβρουαρίου η επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ
8 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2022 σε δήμους, περιφέρειες και ΝΠΙΔ- Εγκύκλιος

Με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών καλεί τους δήμους, περιφέρειες, ΝΠΔΔ αυτών, συνδέσμου, ιδρύματα καθώς και τα ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης που δεν ανήκουν στο Μητρώο Γενικής Κυβέρνησης να υποβάλουν έγκαιρα τα αιτήματά τους για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το 2022.

Οι προσλήψεις αφορούν τις κατηγορίες:

από ίδιους πόρους
ανταποδοτικού χαρακτήρα και
με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών
Οι παραπάνω φορείς για τον προγραμματισμό έτους 2022 θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών και συνεπώς, θα πρέπει να τηρηθεί η κατωτέρω διαδικασία ανά κατηγορία αιτήματος.

Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στα ΝΠΙΔ της αυτοδιοίκησης με προέλευση των πιστώσεων από ιδίους πόρους που δεν ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, ο αριθμός τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό των αντίστοιχων εγκρίσεων που χορηγήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος.
Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού και ΝΠΙΔ αυτών πρέπει από τη βεβαίωση περί ύπαρξης πιστώσεων του φορέα να προκύπτει ότι η δαπάνη καλύπτεται από ανταποδοτικά τέλη και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του φορέα, στους κωδικούς που αντιστοιχούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και ΝΠΙΔ αυτών, επισημαίνεται ότι με τις ρυθμίσεις του άρθρου 57 του ν. 4873/2021, προβλέφθηκε ότι το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεν απαιτείται να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το καταβαλλόμενο από τους πολίτες αντίτιμο, αλλά αρκεί να καλύπτεται σε ποσοστό τουλάχιστον εξήντα τοις εκατό (60%) από την καταβολή διδάκτρων στις πολιτιστικές και αθλητικές δομές (δημοτικά ωδεία, εικαστικά εργαστήρια, δημοτικά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ.), ενώ το λοιπό ποσό θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του φορέα. Η εν λόγω διάταξη έχει ισχύ έως 30- 6-2023. Για τις λοιπές υπηρεσίες που ασκούν οι φορείς (δημοτικά αναψυκτήρια, εκμετάλλευση παραλιών, δημοτικά σινεμά, παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) εξακολουθεί να ισχύει η κάλυψη της δαπάνης στο 100%
Αντικατάσταση και αναπλήρωση αποχωρούντος προσωπικού

Η αντικατάσταση και αναπλήρωση αποχωρούντος προσωπικού ορισμένου χρόνου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, των οποίων η πρόσληψη έγινε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 ή της παρ.2 του άρθρου 38 του ν.4765/2021, υλοποιείται εντός του χρόνου ισχύος του προγράμματος που θεωρείται και χρόνος ισχύος των πινάκων κατάταξης που είχαν εκδοθεί για το σκοπό αυτό.

Εξαιρέσεις από τον προγραμματισμό προσλήψεων

Εξακολουθούν να εξαιρούνται από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 και ως εκ τούτου από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού οι εξής περιπτώσεις:

προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων καθότι δεν συνεπάγονται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Συμβάσεις μίσθωσης έργου (άρθ.30 ν.4314/2014) στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων».
Προσωπικό για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών (άρθρο 25 παρ. ν.4325/2015 και άρθρο 36 ν.4765/2021)
Γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας.

Εγκύκλιος