Προς ένταξη στο σχέδιο πόλης οι περιοχές της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια

Πάτρα: Προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων του Δήμου
10 Οκτωβρίου 2023
«Μέρες Υγείας και Πρόληψης» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
10 Οκτωβρίου 2023
Show all

Προς ένταξη στο σχέδιο πόλης οι περιοχές της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια

Προς ένταξη στο σχέδιο πόλης οι περιοχές της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια

Η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, με σχετικό έγγραφό της, ενημέρωσε τον Δήμο Πεντέλης ότι ο φάκελος για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια είναι πλήρης και ετοιμάζεται θετική εισήγηση για λήψη απόφασης από το ΣΥΠΟΘΑ.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, στο σχετικό έγγραφό του, σημειώνει ότι «η Υπηρεσία μας προχωρά πλέον στη σύνταξη εισήγησης για την προώθηση της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης – Αναθεώρησης τμημάτων των Π.Ε. 3 (Λάκκα – Ρήγα, Μποκόρου) και 4 (Παλιάγιαννης, Σαλίγκαρος, Ηπειρώτικα, Κακιά Σκάλα), του Δήμου σας, προς το αρμόδιο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Περιφερειακής ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών».
Η έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ ολοκληρώνει τις ενέργειες από την πλευρά του Δήμου και στη συνέχεια η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης περνά στο τελικό στάδιο της σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δήμητρα Κεχαγιά: Το υποσχεθήκαμε και το πετύχαμε! Λύσαμε μια μεγάλη εκκρεμότητα ετών, δημιουργούμε μια πρότυπη γειτονιά στα Άνω Μελίσσια
Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη:
«Το υποσχεθήκαμε, το πετύχαμε! Κλείσαμε μια μεγάλη εκκρεμότητα ετών. Η θετική εισήγηση και η έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ σηματοδοτούν ότι ο Δήμος ολοκλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις του ώστε να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι περιοχές της 3ης και 4ης γειτονιάς στα Μελίσσια. Όπως έχουμε πει και στο πρόγραμμά μας, εκεί πρόκειται να δημιουργήσουμε από την αρχή μια νέα πρότυπη γειτονιά, με πεζόδρομους, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με σύγχρονες και ολοκληρωμένες υποδομές. Επίσης, έχουμε προβλέψει για την τοποθέτηση όλων των δικτύων μαζί, ώστε να πάψει το φαινόμενο να σκάβουμε διαρκώς η πόλη. Έτσι, αποχέτευση, υπόγεια καλώδια μεταφοράς ρεύματος, οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, θα τοποθετηθούν ταυτόχρονα, σύμφωνα με το σχέδιό μας. Παράλληλα, από τις αρχές του νέου έτους ξεκινάμε τις αναγκαίες μελέτες για τα έργα υποδομής, ενώ γρήγορα θα ξεκινήσουμε μελέτες για την υλοποίηση των παιδικών σταθμών, πλατειών και λοιπών κοινωφελών χώρων».
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Άντα Μπούσουλα σχολίασε από την πλευρά της:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η υπηρεσία των πολεοδομικών εφαρμογών του Δήμου μας ολοκλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της και πλέον ο φάκελος για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς οδεύει προς τον τελικό του αποδέκτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έκδοση του σχετικού Π/Δ της ένταξης. Η υπηρεσία μας επικαιροποίησε την πολεοδομική μελέτη, συνέταξε υδραυλική και γεωλογική μελέτη, εξασφαλίζοντας και τις αναγκαίες εγκρίσεις. Επίσης, συνέταξε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία ήταν πληρέστατη και εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου για την αποτελεσματικότητά τους και για τη βοήθειά τους να επιλυθεί μια χρόνια και μεγάλη πολεοδομική εκκρεμότητα στην πόλη».