Προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου σε αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου

Ιστορική απόφαση για τη διάσωση της φυσιογνωμίας της πόλης ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
21 Μαρτίου 2024
ΟΣΕΑΔΕ: Επαναπροκήρυξε νέα απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση
21 Μαρτίου 2024
Show all

Προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου σε αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου

Προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου σε αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου

Στην προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Δωδώνης προχώρησαν αστυνομικοί μετά από επώνυμη καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης για παράνομη απόληψη υλικού και παράνομη μεταφορά του.

Ο δημοτικός υπάλληλος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της Τύριας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και μάλιστα κρατήθηκε σε αυτό για «παράνομη» εργασία σε ποτάμι, παρότι ο ίδιος εκτελούσε εντολές της υπηρεσίας του.

Καταδικάζοντας το γεγονός αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Δωδώνης, στο Αστυνομικό Τμήμα της Τύριας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος σημειώνει:
Ο συνάδελφος, προσήχθη μετά από επώνυμη καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για έργο του Δήμου χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για καταγγελία για παράνομη απόληψη υλικού ή για παράνομη μεταφορά υλικού.

Μάλιστα ενώ υπήρχε καταγγελία ότι μεταφέρει υλικό από το ποτάμι, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καν τον εργαζόμενο στο ποτάμι αλλά έξω από το αστυνομικό τμήμα Τύριας και παρόλα αυτά τον προσήγαγαν!

Δείτε ακόμη:afto_favicon
Μητρώο Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε δημοτικό υπάλληλο να αρνηθεί να εκτελέσει κάποια εργασία, δηλαδή –ακόμα και αν ήταν παράνομη η εργασία- ο υπάλληλος δεν φέρει κάποια ευθύνη που εκτέλεσε εντολές.

Ακριβώς γι αυτό η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει τις εργασίες και απλά να εξετάσει αν είναι παράνομες. Αντίθετα επέλεξε να κρατήσει το συνάδελφό μας στο αστυνομικό τμήμα Τύριας μέχρι το μεσημέρι σαν να πρόκειται για κοινό εγκληματία.

Κράτος και δυνάμεις καταστολής δεν προσήγαγαν ποτέ κανένα εργολάβο, ούτε καν σταμάτησαν προσωρινά όλους εκείνους που λεηλατούν τα ποτάμια των Ιωαννίνων ανεξέλεγκτοι για να βγάλουν «καθαρό κέρδος» από τα έργα του δημοσίου. Αντίθετα κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα το δημοτικό υπάλληλο που μετέφερε υλικό του Δήμου για να εκτελέσει έργο του Δήμου μετά εντολή που έλαβε από την υπηρεσία του!

Προφανώς αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο, βρίσκουν και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δωδώνης που αντί να απαιτούν περισσότερα δημόσια έργα εμποδίζουν ακόμα και αυτά τα λίγα που μπορούν να γίνουν από το Δήμο.